Kayısılı Tarçınlı Kek

Kayısılı Tarçınlı Kek

Malzemeler :

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su veya 1 şişe madensuyu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • Küçük parçalar halinde kuru kayısı
  • Tarçın
  • Vanilya
  • Kabarma tozu

Yapılışı :

Yumurtaları ve şekeri mikser ile iyice çırpıyoruz ve sırası ile karışıma sıvıyağ ,su ,tarçın , vanilya ve kuru kayısıları ekliyoruz. Her birini ekledikden sonra çırpmaya devam ediyoruz.Karışıma unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız kek kalıbına karışımı dökmeden önce sıvıyağ gezdiriyoruz ve ardından karışımı ekliyoruz. 175 derecede 20 dakika fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun

Not : Bu tarif de kayısı yerine rendelenmiş 1 adet havuç veya rendelenmiş bir adet elma , armut gibi bebeğinizin sevdiği meyveleri  kullanabilirsiniz.

Alerji aynı parmak izi gibidir.Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

 

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s