Pirinç Sütü

Pirinç SütüMalzemeler:

  • 1 fincan  pirinç ( beyaz veya esmer )
  • 4 fincan sıcak su

Yapılışı:

Pirinci , bir tencerede birkaç dakika çevirin. Pirinçleri ısıtmaktaki amaç pirinçler içerisinde bulunan nişastanın ısı ile kırılmasını sağlamak ve böylelikle pirinç sütü içinde olabilecek nişasta kokusunu ve tadını saf dışı bırakabilmektir.Pirinci ve sıcak suyu blendırda 3 yada 4 dakika saf pürüzsüz hale gelinceye kadar çekin. Bir kaç dakika soğuduktan sonra ince gözlü bir elekten süzdürün. Kendi tavsiyem ise temiz bir patiskadan süzdürün. Dilerseniz içine vanilya gibi tatlandırıcılar ekleyebilirsiniz. Buzdolabında 2 yada 3 gün saklanabilir.

Afiyet olsun

Not : Pirinç alerjisi olanlar için uygun değildir.

pirinç sütü ; sadece keklerde , dondurmalarda süt lezzetini ve dokusunu  vermek içindir.Günlük olarak tüketimin için yüksek oranlarda tüketimi uygun değildir. İçerik olarak inek sütü ile aynı vitamin ve mineral yapısına sahip değildir. Bu nedenle günlük süt tüketiminde inek sütünün yerini alamaz.

 

Alerji aynı parmak izi gibidir.Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

 

Bu tarife göz atanlar için Pirinç Sübyesi tarifine de bakmaları önerilir .

Reklamlar

Pirinç Sütü” üzerine 5 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s