BEZELYE ÇORBASI

Malzemeler :

  • 1 büyük çay bardağı kadar bezelye
  • Yarım litre tavuksuyu
  • Yarım havuç
  • 1 arpacık soğanı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu ( çorbaya süt tadında lezzet vermek için kullanılır )
  • Tuz

Yapılışı :

Bezelyeleri , havucu ve soğanı tavuksuyuna ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşde  pişiriyoruz. Sebzeleri iyice rondodan geçirdikden sonra su ile karıştırılmış pirinç ununu ilave ediyoruz. Tuzu da en son olarak ilave edip bir taşım kaynatıyoruz.

Afiyet olsun

 

Not :

Alerji aynı parmak izi gibidir.Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s