Kayısılı Muhallebi

Malzemeler : 

  • 1 tepeleme tatlı kaşığı pirinçunu
  • 1 büyük çay bardağı su
  • 1 adet kuru kayısı
  • 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
  • dilediğiniz kadar üzüm pekmezi

Yapılışı : 

Pirinçunu ile suyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Muhallebi biraz soğudukdan sonra kuru kayısı ile rondodan geçirin. üzerine sızma zeytinyağını ve üzüm pekmezini ilave edin.İyice karıştırdıktan sonra muhallebiniz hazır.

Afiyet olsun

Not: Bu tarifi bebeğinizin devam sütünü ekleyerek , kek veya kurabiye ekleyerek de zenginleştirmiş olursunuz.Kuru kayısı yerine rendelenmiş elma veya armut gibi bebeğinizin sevdiği meyveler ile yapabilirsiniz.

yumurtaya alerjisi olmayanlar ;  bir adet iyi haşlanmış yumurta sarısını ilave ederek protein değeri zengin bir kahvaltı haline getirmiş olabilirler.

Alerji aynı parmak izi gibidir.Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Reklamlar

Kayısılı Muhallebi” üzerine bir yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s