TAVUKLU HAVUÇ ÇORBASI

 

Malzemeler :

  • 2 adet temizlenmiş rendelenmiş havuç
  • 1 adet derisiz kemiksiz but ( adet derisiz butu kaynatın. etlerini didikleyin)
  • çeyrek soğan
  • 1 adet pırasanın yeşil sapları
  • yarım fincan ince bulgur
  • tuz
  • maydanoz
  • tavuksuyu

Yapılışı : 

sıvıyağda soğanları pırasaları ve havuçları kavurun. Ardından pişmiş tavuk etlerini, bulguru tuzu ve tavuksuyunu ekleyin.bulgur pişdiğinde ocakdan alın. servis yapacağınız miktar kadar rondodan geçirin. rondodan geçirirken içine bir miktar maydanoz ekleyin.

Afiyet Olsun

 

Not : Maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler çorbanın içine dahil edildikden itibaren 24 saat içinde tüketilmelidir. bu nedenle maydanozu servis yaparken rondodan geçirirseniz hem çiğ kaldığından vitamin ve mineralinden daha çok faydalanmış olunur.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s