Yulaf Sütü Yapımı

yulaf sütü
yulaf sütü

Malzemeler:

  • 1 fincan çekilmiş Yulaf
  • 2 fincan su
  • 1 veya 2 çay kaşığı şeker (tercihen)
  • Yarım çay kaşığı Vanilya  (tercihen)
  • Bir tutam tuz (tercihen)

Yapılışı :

Yulaf ve suyu ağzı sıkıca kapatılmış bir kaba koyarak hızlıca sallayın ve gece boyunca buzdolabında dinlendirin. Sabah buzdolabından çıkardığınız kabı bir dakika boyunca iyice çalkalayın.Oluşan sütü temiz bir tülbentten veya ince gözenekli bir elekten süzdürün.Eğer istenirse şeker , vanilya veya tuz ile tatlandırılır.Buzdolabında iki veya üç gün saklanabilir.

Afiyet olsun

  Not :

Alerji aynı parmak izi gibidir.Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

 

Reklamlar

Yulaf Sütü Yapımı” için 4 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s