Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy havuç
4-5 yemek kaşığı riviera zeytinyağı (Ben Komili Erken Hasat Zeytinyağı kullandım)
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Su
Üzeri için;
İnce kıyılmış dereotu
Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında bir miktar kavurun.
Üzerine halka halka doğradığınız havuçları ilave edin.
Bezelye, toz şeker ve tuzu ekleyin.
Bezelyelerin üzerini örtecek kadar su ekleyip kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. (Havuçlar pişince bezelyelerde oldu demektir).
Servis tabağına alıp üzerine dereotu serpin.
Afiyet Olsun
Not :
Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.
Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.
Kaynak : www.tumayinmutfagi.com