Zeytinyağlı Bezelye

8282191264_tarif

 

 


Malzemeler

2 su bardağı haşlanmış bezelye

1 adet kuru soğan

2 adet orta boy havuç

4-5 yemek kaşığı riviera zeytinyağı (Ben Komili Erken Hasat Zeytinyağı kullandım)

1 çay kaşığı toz şeker

Tuz

Su

Üzeri için;

İnce kıyılmış dereotu

 


Yapılışı

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında bir miktar kavurun.

Üzerine halka halka doğradığınız havuçları ilave edin.

Bezelye, toz şeker ve tuzu ekleyin.

Bezelyelerin üzerini örtecek kadar su ekleyip kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. (Havuçlar pişince bezelyelerde oldu demektir).

Servis tabağına alıp üzerine dereotu serpin.

 

Afiyet Olsun

 

Not :

 

Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

 

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

 

 

 

Kaynak :  www.tumayinmutfagi.com

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s