Badem Sütü Yapımı

almond_milkKalsiyum açısından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan badem, süt alerjisi olan çocukların kalsiyum ihtiyacını giderebilmek açısından badem sütü olarak da kullanılabilmektedir.Bademin 100 gr ında 264 mg kalsiyum bulunmaktadır.Aynı zamanda268 mg magnezum ,705 mg potasyum ,484 mg fosfor ve 26 mg E vitamini açısından zengin içeriğe sahiptir.

Badem sütü, dövülmüş bademden elde edilen süt benzeri içecektir. Hayvansal sütten farklı olarak badem sütü, kolesterol ve laktoz içermez. Bu yüzden bazı tarif reçetelerinde hayvansal sütün yerine kullanılabilmektedir.

Malzemeler :

  • 1 kap badem ( kaabuklarından ayrılmış ve kavrulmamış çiğ badem)
  • 2-3 kap içme suyu
  • temiz tülbent ( süzmek için )

Yapılışı :

Badem sütü yapılışı birkaç farklı türde olabilmektedir.Bu methodlar aşağıdaki gibidir ;

  • Bir kap bademi bir gece içme suyunda bekletin.Sabah bademlerin suyunu süzün ve blender’a atın.  2-3 kap su ekleyin.Bademin posasını tülbent yardımıyla süzerek ayırın.
  • Bademler suda bekletin. bademlerin suyu emmesi  en az 6 saat olmak kaydıyla bir geceye kadar sürebilir.Bademleri süzün ve blendıra yerleştirin.üzerine 1 kap daha su ekleyin.blendırın yüksek hız seviyesinde 3 dakika kadar bademleri karıştın.3 dakika sonunda badem sütünüz yumuşak ve krema gibi bir dokuya sahip olacakdır.geriye kadar 1-2 kap suyu blendıra ekleyin ve tekrar karışımı blendırdan geçirin.

Buzdolabında 3-4 gün taze olarak muhafaza edebilirsiniz.

Badem sütüne vanilya gibi tatlandırıcılar ilave etmeniz mümkündür.

Kaynak :

  •  http://gokcegoklerdenbildiriyor.wordpress.com/2012/05/02/bademden-sut-peynir-yogurt-nasil-yapilir-niye-yapilir/
  • http://tr.wikipedia.org
  • Go Dairy Free – Alisa Marie Fleming

Not :  Kuru yemiş alerjisi olma ihtimali nedeniyle badem sütünü doktorunuza danışarak çocuğunuza veriniz. Özellikle , kuru yemişlere alerjisi olan çocuğunuza Badem sütünü denemeyiniz.

Alerji aynı parmak izi gibidir.Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Bugün tanıştığım Ebru Hanım eskiden bu yana aklımda olan ancak unutmuş olduğum bir kalsiyum alternatifini bana tekrar hatırlatmış oldu.Kendisine çok teşekkür ederim.

Badem Sütü Yapımı” için 6 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s