Balkabaklı Kek

pumpkin-bread4

Malzemeler:

Islak malzemeler:

1 su bardağı şeker

1/2 su bardağı kahverengi şeker

1 su bardağı bal kabağı

1/4 bardak kanola yağı

1/4 bardak elma püresi

1/2 su bardağı su

1 yumurta veya yerine 1 adet muz püresi

Kuru malzemeler :

1 2/3 su bardağı beyaz un

1 çay kaşığı soda

1 çay kaşığı tarçın

3/4 çay kaşığı toz zencefil ( tercihen )

3/4 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı kabartma tozu

1/2 çay kaşığı hindistan cevizi

1/8 çay kaşığı toz karanfil ( tercihen )

1/4 su bardağı kıyılmış ceviz (isteğe bağlı)

Yapılışı :

Fırını önceden 175 dereceye ısıtın. Yaklaşık bir düzine kadar muffin kaplarını yağlayın

Orta büyüklükte bir karıştırma kasesine ıslak malzemeyi birleştirin ve iyice harmanlayın. Geniş bir kapta, kuru malzemeleri birleştirin.Kuru sıvı karışımı ekleyin ve iyice karıştırın. İsterseniz, fındık ilave edin.Fırın kaplarına karışımı alın.Kekler kaplardan çıkarılmadan soğumasını öneririm.

Hazırlama süresi: 10 dakika | Pişirme süresi: ortalama 35 dakika

Afiyet Olsun

Kaynak : http://blog.fatfreevegan.com/2006/12/pumpkin-spice-bread.html

Not : Ceviz , hindistan cevizi , fındık , zencefil alerjen olma ihtimaliyüksek gıdalardır.

 

Malzemelerden herhangibir besine alerjisi olanlar o besini kesinlikle kullanmamalıdırlar. Alerjisi olan besin yerine yiyebildikleri ve alerjisi olmadığı bir başka besin ile değiştirerek tarifi kendilerine göre uygun bir hale getirebilirler. Ayrıca ilk defa denenecek bir besin için mutlaka alerjinizin düzenli takibini yapan bir doktor tarafından onay alınması tavsiye edilir.Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Yorum bırakın