Glutensiz Hindistan cevizli Pancake

gluten-free pancakes syrup

Malzemeler :

  • 1 fincan glutensiz çok amaçlı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 fincan hindistan cevizi sütü ( pirinç sütü / soya sütü gibi çocuğunuzun tüketebildiği süt alternatifleride olabilir veya su )
  • 1 çimdik tuz
  • kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ ( zeytinyağı / hindistancevizi yağı gibi alternatifler olabilir )
  • 1 büyük yumurta ( yerine 1 elma püresi veya muz püresi veya balkabağı püresi olabilir )

Yapılışı :

Tüm malzemeleri bir derin kapta iyice karıştırın.önceden ısıtılmış yapışmaz bir tavaya sıvıyağ gezdirin. bir kepçe yardımıyla karışımdan bir miktar alarak tavaya dökün.Tavaya döktüğünüz karışımın iki tarafanıda pişirin.

Afiyet Olsun

Not : Bal , pekmez , reçel gibi alternatifler ile güzel bir ziyafet olabilir.

Hindistancevizi , bal gibi alerjen olabilecek besin içeriklerini doktorunuza danışarak kullanımı uygundur.

Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

 

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

 

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s