Sebzeli Arpa Şehriye pilavı

20160630_165021

Malzemeler :

 

  • 3 su bardağı arpa şehriye
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye ( haşlanmış )
  • 3 su bardağı sıcak su ( tercihen evde hazırlanmış et suyu da olabilir )
  • 1 tatlı kaşığı şeker ve tuz
  • sıvıyağ

Yapımı :

Arpa şehriyeleri yarısını ve sıvıyağı tenceremizde orta ateşte kavurmaya başlıyoruz , onlar kavrulurken havuçlarımızı rendeleyip tenceremize alıp yarısı kalan şehriyeleri de ilave edip kavuruyoruz Havuçlarımız rengini verdikten sonra bezelyeleri de ilave edip biraz daha kavuruyoruz. Tuz ilave edip suyumuzu da ilave edip kısık ateşte 15 dk pişiriyoruz .

Afiyet olsun

Not :

Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s