Pastane Poğacası

pogaca

Malzemeler:

  • 1 su bardağı su
  • 1 küçük çay bardağı sıvıyağ(zeytinyağı kullandım, çocuğunuzun fındık alerjisi yoksa fındık yağı da kullanabilirsiniz)
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru maya 
  • 4-4,5 bardak elenmiş un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı veya pekmez
  • Susam veya çörekotu

Yapımı : 
Ekmek makinanızın tankına su,sıvıyağ toz şeker, mahlep ve tuzu koyun üzerine unu ekleyin ve en üstte de mayayı serpin; mayalı hamurlar menüsünü seçin.
Ekmek makinanız yoksa hamur için verilen malzemelerin hepsiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.(Maya olarak 1 paket instant maya kullanın ve hamuru en az 15 dakika özdeşleşene kadar yoğurun.)Hamurunuzu strech filmle kapatın ve yaklaşık 40 dakika ılık bir yerde mayalanması için bırakın.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin ve kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
40 dereceye ayarladığınız fırında 10 dakika kadar mayalandırın.(Poğaçalarım neden yumuşak, pamuk gibi olmuyor diyorsanız bu yöntemi mutlaka deneyin)10 dakika sonunda poğaçaları fırından alıp fırın ayarını 190 dereceye getirin.
Mayalanan poğaçaların üzerlerine yavaşça yumurta sarısı veya pekmez sürüp susam veya çörekotu serpin ve fırınınız tamamen ısınınca alttan ikinci rafında kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun

Kaynak : http://papatyademeti.blogspot.com/search/label/s%C3%BCts%C3%BCz%20yo%C4%9Furtsuz%20margarinsiz

 

Not : 

Malzemelerden herhangibir besine alerjisi olanlar o besini kesinlikle kullanmamalıdırlar. Alerjisi olan besin yerine yiyebildikleri ve alerjisi olmadığı bir başka besin ile değiştirerek tarifi kendilerine göre uygun bir hale getirebilirler. Ayrıca ilk defa denenecek bir besin için mutlaka alerjinizin düzenli takibini yapan bir doktor tarafından onay alınması tavsiye edilir.Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

About these ads

4 responses

  1. Merhaba, benim ekmek makinemde mayalı hamur kısmı yok. standart var. ekmek çeşitleri var. hamur yapma, kek, reçel vs gibi bölümler var. acaba standartta mı yapsam bir fikriniz var mı? teşekkürler

    1. Bende beko marka ekmek yapma makinesi kullanıyorum ve standart kısmı kullanıyorum. Bence bir sorun olmaz . ancak az malzeme ile deneme yapmakta fayda var. Bazen markalar arasında makinenin işletim mekanizması farklı çalışabiliyor. bu nedenle malzeme israf da olabiliyor. Her zaman ilk denemelerimi az malzeme ile sabit tutmaya gayret gösteriyorum. Güzel sonuç alırsam malzeme miktarını artırıyorum . Umarım sizinde uğraşılarınız güzel ve lezzetli sonuçlanır. Pastane poğacası tarifi için illa ki ekmek yapma makinesi kullanmanıza gerek yok aslında. aynı malzemeler ile mayalanması için sıcak bir ortamda bekletmeniz yeterli olacaktır.

  2. cevap için de tarif için de teşekkürler. harika oldu, ekmek makinesi ile yaptım hamurunu. yarı yarı tam buğday unu kattım. ben biraz da tuzlu yaptım ve harika oldu. teşekkürler.

    1. Tüm tarifler siz annelerin hayata geçirmesi ile gerçek anlam ve değerini buluyor . Ben teşekkür ederim sevdiklerinize ve kendinize artı değer getiren bir yenilikte bulunduğunuz için. 😊

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

Diğer 202 takipçiye katılın

%d blogcu bunu beğendi: