Mayalı Bazlama

mayali-bazlama

 

Malzeme :
* 2 su bardağı un
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı toz maya
* Yaklaşık 1 su bardağı ılık su (veya 1su bardağı su)
* 1 çay kaşığı toz şeker

 

Yapımı :
Hamur için derin bir kabın içine un ve tuzu koyup karıştırın. Toz mayayı ve şekeri ılık suyun içine atıp, kaşıkla karıştırın. Yaklaşık 2-3 dakika mayanın erimesini bekleyin. Sonrada mayalı suyu unun üzerine aktarıp yoğurmaya başlayın.

Yoğrulan hamur elinize hafifçe yapışacaktır. Hamuru toparlayın ve oda sıcaklığında en az 1 saat

bekletin. Böylece hamur kabarıp, kıvama gelecektir. Dinlenip ekmek hamuru kıvamına gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamur parçalarını yani bezeleri hafifçe uı serptiğiniz tezgahın üzerinde merdane yardımıylı pasta tabağı (15-18 cm çapında) büyüklüğündı açın. Diğer taraftan büyük boy bir teflon tavay (ya da eski usûl bir sac ta kullanabilirsiniz) ort; ısılı ateşin üzerinde kızdırın. Yağsız ve kızgın tavada; bazlamaları önlü arkalı kızartın. Sıcak bazlamaların üzerine tereyağı sürün ya da peynirle beraber yiyebilirsiniz.

Not :

Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

 

Kaynak :  http://www.hanimeli.tc/bazlama-mayali/

 

Mayalı Bazlama” için bir yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s