Elmalı kek

pekmezli-elmali-kek-500x333

pekmezli-elmali-kek-3

Malzemeler :

Üzeri için:

  • Tarçın

Yapımı :

Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Ardından su, sıvı yağ ve pekmez eklenir. En son un ve kabartma tozu da eklenerek iyice çırpılır.
Elmalar soyularak temizlenir ve ince dilimlenir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine kek hamuru dökülür. 170 derece de önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Fırında çıkınca soğuması beklenir. Ve ters çevrilir. Üzerine tarçın serpilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun

Not : 

Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s