Pepeçura

pepecura

 

Malzemeler
•    2 kg kokulu siyah köy üzümü
•    1 bardak mısır unu
•    1 bardak şeker
•    2 bardak su
Yapılışı
Üzümleri temizledikten sonra dalından ayıklayp tencerenin içinde 2 bardak su ile pişirin. Yaklaşık yarım saat kadar pişirmenizde fayda var. Daha sonra süzgeçten geçirip posalarını ayırın ve atın. Kalan üzüm suyunu tekrar tencereye alıp mısır unuyla şekeri ilave edip sütlaç kıvamanına gelene kadar yarım saat boyunca pişirin.

 

Afiyet Olsun

Not :

Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

 

Kaynak : Resim ve tarif aşağıdaki linkden alınmıştır .

http://www.hamaratabla.com/makale/1468,pepecura.htm

Reklamlar

Pepeçura” için bir yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s