BADEM SÜTÜNDEN DONDURMA

Malum yaz geldi herkes parkta çocuğunun eline dondurmaları verirken bizimkiler nasıl birşey yiyor bunlar edasıyla uzaylı gibi dondurmalara mı bakacak sandınız.Öyleyse çok yanıldınız. Geçti o günler 🙂 tarifler  burada uygulaması size kalmış. Eğer ki Badem sütü tüketebiliyorsanız işte size badem sütü ile yapılabilen üç ayrı dondurma tarifi ;

Tarif 1 : 

chocolate-ice-cream-cone

Malzemeler :

  • 1,5 bardak badem sütü
  • 2  muz
  • 2 yemek kaşığı çikolatalı kakao 8 bu tarz kakaoyu Türkieden nereden bulurum diyorsanız plimnus adında bir internet üzerinden satış ağı var. araştırmanızı öneririm.)
  • 2 yemek kaşığı şeker

Yapımı : 

yarım bardak badem sütünü , kakao ve şekeri mikrodalga kabında karıştırın ve 40 saniye mikrodalgada tutun.ardından karışımı tekrar karıştırın.Karışıma muzu ve geri kalan badem sütünü ekleyin ve iyice pürüzsüz olana kadar karıştırın.10 saniye mikrodalgada tutun.Karışımı dondurma yapma makinesine koyun ve 20 dakika ya ayarlayın.

Soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Tarif 2 :

triple-almond-ice-cream

Malzemeler :

  • 1 bardak badem sütü
  • 1 dilim muz
  • 3 kaşık badem yağı
  • çeyrek bardak rondodan geçirilmiş badem

Yapımı :

Bademler haricinde tüm malzemeyi bir mikserde 15 saniye kadar karıştırın. Karışım pürüzsüz olmalı.Ardından bademleri karışıma ekleyin ve dondurma yapma makinesine karışı aktarın. 20 dakikaya ayarlayın .

Soğuk servis yapın.

Tarif 3 :strawberry-ice-cream

Malzemeler:

2 bardak dondurulmuş çilek

2/3 bardak şeker

1 yemek kaşığı portakal suyu veya su

1/2 kaşık vanilya

2 kaşık mısır nişastası

Yapımı:

Yarım bardak çileği şeker ve portakal suyu ile küçük bir kapta kaynatın. 3 dakika kaynattıkdan sonra soğutun ve blendırdan geçirin.Diğer taraftan yarım bardak badem sütünü ve mısır nişastasını karıştırın ve bir kenara ayırın. Badem sütünün geri kalanına vanilyayı ilave ederek orta sıcaklıkta kaynayana kadar ısıtın.Vanilyalı badem sütü karışımına mısır nişastalı badem sütünü ekleyin ve düşük sıcaklıkda karışım kalınlaşana kadar ısıtın.Karışımda bulunan topakları kaldırmak için badem sütü karışını süzün.Ilındıktan sonra ilk başta hazırladığınız çilekli karışıda ekleyin ve buzdolabındayarım saat kadar soğutun. dondurma yapma makinesine yerleştirdiğiniz karımı 20 dakikaya ayarlayın.

Afiyet Olsun.

 

Not :  Diğer alternatif süt yerine kullanılabilecek kaynaklardan oluşan tarifleri önümüzdeki günlerde bloğa eklemeye devam edeceğim.

Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

 

Tüm bu tarifleri ve resimleri aşağıdaki kaynaktan aldım.

KAYNAK  : http://blogs.kqed.org/bayareabites/2011/04/28/vegan-almond-milk-ice-cream-3-recipes/

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s