Annelerden dondurma tarifleri geliyor….

Alerjik bebek annelerinden gelen dondurma tariflerini aşağıdaki gibi hiç değiştirmeden paylaşıyorum. Kendilerine paylaşımlarından dolayı çok teşekkür ederiz.

Muzlu Dondurma : 

 Malzemeler:

7-8 muz 4 yumurta akı 1/2 limon suyu 1 paket vanilya 1/2 su bardağı toz şeker

yapımı:

Muzlar soyulup küçük doğranır. şeker yumurta akı, limon suyu ve vanilya iyice ezilir ve çırpılır. kalıba boşaltılıp buzlukta ve en soğuk ayarda dondurulur. donma aşamasında arasıra karıştırılması önerilir.

Serap Göney Budak Hanım tarafından tarif verilmiştir.Kendisine çok teşekkür ederim.

Soya sütü ile dondurma :

  • 1 bardak soya sutu yarım bardak ayçiçeği yağı 1 paket vanilya arzu edilen tada göre pudra şekeri ekliyorum.mikserla 15 dak cirpiyorum daha sonra Rondodan geçirdiğim çilekleri veya kakaoyu ekleyip onceden soguttugum kaplara döküp buzluna koyuyorum. Sabaha cok güzel cilekli veya kakaolu dondurmamız oluyor:)

Zehra Fenercioğlu Yaman hanım tarafından tarif verilmiştir. Kendisine çok teşekkür ederim.

 

  • Çikolatalı dondurma
    2 yemek kaşığı kakao
    2-3 yemek kaşığı şeker
    2 büyük muz
    5 yemek kaşığı bitkisel sütBütün malzemeyi yumuşayana kadar blendırdan geçirin. Bir kaba koyup birkaç saat dondurun, saatte bir karıştırarak iyice donmasını sağlayın.

 

  • Muzlu dondurma

1 dilimlenip dondurulmuş muz
Soya sütü

Muzu blendıra koyun, kolayca ezilmesi için biraz soya sütü ekleyip makineyi çalıştırın, kıvamına göre daha çok süt ekleyebilirsiniz. Bu kolay dondurmayı çilek, böğürtlen, şeftali, kavun, karpuz gibi meyvelerle de hazırlayabilir, isterseniz meyveleri birbirine karıştırıp farklı tatlar elde edebilirsiniz. Tatlandırmak isterseniz biraz agav nektarı ve vanilya ekleyin.

Seda Demir  hanım tarafından tarif verilmiştir. Kendisine çok teşekkür ederim.

1 Kg süt (Soya, Badem vs )

1/2 paket sahlep

1,5 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı mısır ya da patates nişastası

1 paket vanilya

Sütün içine toz şeker,sahlep ve nişastayı koyup karıştırarak pişirin.Ocaktan indirmenize yakın vanilyasını ekleyin Biraz ılınınca kaba koyarak buzlıkta dondurun. Dondurmanızı servis ederken meyve parçacıkları ya da fındık, badem (dokunmuyorsa eğer) ile süsleyebilirsiniz.

Mehtap Ün Kanlıbelli hanım tarafından tarif verilmiştir. Kendisine çok teşekkür ederim.

Not :

Alerji aynı parmak izi gibidir. Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Reklamlar

Annelerden dondurma tarifleri geliyor….” üzerine 3 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s