Pirinç Sütünden Dondurma

4790116046_636315d3b5

 

Malzemeler :

700 gr taze çilek

100 gr şeker

2 yemek kaşığı bal

375 ml pirinç sütü ( yaklaşık 1,5 bardak )

2 çay kaşığı limon suyu

 

Yapımı :

 

çilekleri yıkayın ve iyice temizleyin. ardından bal ve şeker ile iyice karıştırın ve oda sıcaklığında birbirlerine lezzetlerinin karışması için bir saat kadar bekleyin. ardından pirinç sütü  ve limon suyunu ekleyin. pürüzsüz hale gelinceye kadar püre haline getirin. dondurucuya atın.

 

Afiyet olsun.

 

Not :

 

Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

 

 

Kaynak : http://www.davidlebovitz.com/2010/07/vegan-strawberry-ice-cream-recipe/

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s