SÜTSÜZ YUMURTASIZ MUZLU DONDURMA

 

IMG_20170706_151846.jpgMalzemeler:

4 olgunlaşmış muz

Yapılışı:

Muzu ince dilimler halinde kesip buzdolabı poşetinde derin dondurucuda en az 3 saat bekletin.

Blendera koyup krema haline gelene kadar parçalayın. Parçalarken daha tabağa alıcak kıvama geliyor zaten. o nedenle evde sabırsızlıkla bekleyen bızdığa bir tabak ayırın. Geri kalanını isterseniz çubuklu dondurma kalıplarına alın yada dondurma kaşığı ile rahat çıkarabileceğiniz geniş bir tabağa alıp ağzını kapatıp tekrar derin dondurucuya koyun.

1-2 saat kadar tekrar dondurucuda bekletin.

Alerji durumunuza göre vanilya , kuruyemiş gibi alternatifler ile birlikte parçalayıcıdan çekebilirsiniz.

Not :

Alerji aynı parmak izi gibidir. Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

 

Reklamlar

SÜTSÜZ YUMURTASIZ MUZLU DONDURMA” üzerine bir yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s