MARGARİNSİZ KURABİYE

 

margarinsiz-kurabiye-500x332

 

Malzemeler :

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

 

 Yapımı :

 

Şekeri ve yağı iyice karıştırın.
Karbonatı ve unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
Üzerine fındık veya badem koyarak 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişirin. ilk piştiğinde çok yumuşak oluyor soğumasını bekleyin, altı pembeleşince pişmiş demektir.
Ben şekerini 1 su bardağından bir parmak kadar az koydum ama yine de biraz şekerli geldi, yiyenler iyi dedi. Şekerli sevmeyenler biraz azaltabilir. Afiyet olsun. Fırından fırına değişebilir ama ortalama 20 dakikada pişiyor.

Not :

 

Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

 

Kaynak : http://www.nefisyemektarifleri.com/margarinsiz-kurabiye/

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s