Şeftali Tatlısı

seftali_tatlisi

Malzemeler :

  • 6 adet şeftali
  • 2 çay fincanı toz şeker
  • 2 çay fincanı su
  • süslemek için:
  • tarçın , kuş üzümü , hindistan cevizi , badem veya çocuğunuzun tüketebileceği herhangi bir alternatif olabilir.

Yapımı :

Öncelikle şeftalileri yıkayıp, ortadan ikiye bölelim, fırın tepsisine dizelim. Üzerine toz şekeri serpelim tepsinin dibine suyu dökelim, tepsiyi alüminyum folyo ile kapatalım. 170 derecelik fırında 10 dakika pişirelim.
Soğuyan şeftalileri servis tabağına alalım buzdolabında alalım. Servise sunacağımız zaman üzerinesüslemek için seçtiğiniz alternatifi koyalım.
Afiyet olsun…

 

Uyarı : İçerdiği besinlerden herhangi birine alerjisi olanlar o besini kullanmamalıdır. İlk defa deneyeceğiniz besin için mutlaka çocuğunuzun takibini yapan doktorunuzdan onay alın.Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Kaynak : http://tatliciniz.blogspot.com/2013/03/seftali-tatls-tarifi.html

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s