VİŞNELİ BUZ ÇUBUKLARI

01-09-2013-20-41-53y2

Vişneye alerjisi olanlar bu tarifi çocuğunun yiyebildiği meyve ile deneyebilirler.

Malzemeler
½ kg tatlı vişne
½ su bardağı şeker
1 yemek kaşığı balsamik sirke

Yapımı :
Vişneleri ayıklayın. Üzerine şekeri serperek karıştırın ve yaklaşık 20 dakika oda sıcaklığında bekleterek şekerin erimesini ve vişnenin suyunu bırakmasını sağlayın. Karışımı mutfak robotuna alın, üzerine balsamik sirkeyi de ekleyerek püre haline getirin. Bu karışımı “meyveli buz” kalıplarının içine doldurun. Çubukları kalıpların ortasına takın, tamamen donuncaya kadar en az üç saat dondurucuda bekletin.

Afiyet Olsun

 

Uyarı : İçerdiği besinlerden herhangi birine alerjisi olanlar o besini kullanmamalıdır. İlk defa deneyeceğiniz besin için mutlaka çocuğunuzun takibini yapan doktorunuzdan onay alın. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Kaynak : http://www.elele.com.tr/yemek/tatli-tarifleri/visneli-buz-cubuklari-HaberDetay-292

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s