Ev Yapımı Ketçap Tarifi

ketçapp

Mutfağın yıldızı sitesinden aldığım tarif içinden alerjime uygun olarak Domates , zencefil,pudra şekeri ,bal ve sirkeyi kullanarak hazırladığım ketçap tarifi oldukça favori evimizde. Ketçap severlere hazırını aratmayacak türden bir lezzet . ben evde az miktarlarda günlük tüketime uygun olarak hazırlıyorum.

Malzemeler :

  • 3 Büyük Boy Domates
  • 1 Tutam Taze Zencefil ( bebeğiniz kullanamıyor ise tercih etmeyebilirsiniz )
  • 3 Yemek Kaşığı  Pudra Şekeri
  • Birkaç Tane Limon Otu (opsiyonel)  ( bebeğiniz kullanamıyor ise tercih etmeyebilirsiniz )
  • 1 Çay Kaşığı Çin Baharat Karışımı (toz anason, toz karanfil, toz tarçın, toz kırmızı biber, toz rezene) -( zevke veya kullanım yeterliliğine göre farklı baharat karışımları tercih edilebilir. )
  • 2 Yemek Kaşığı Kırmızı Üzüm veya ( Cherry Vinegar ) Şeri / Vişne Sirkesi
  • 2 Çay kaşığı Bal
  • Gerekli Ekipman :
  • Spatula
  • Sos tenceresi
  • Blender
  • Saklama Kabı / Şişe

Yapımı : 

Tarif sonucu yaklaşık 200 ml ev yapımı ketçap elde ediyoruz. Domateslerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın.

Sularını süzerek doğrayın.Zencefilden bir tutam kopartın soyun ve iyice doğrayın.
Limon otunu da soyup ince doğrayın.Bir sos tenceresine 3 Yemek kaşığı Pakmaya Pudra Şekerini ekleyin ve açık renk karamel rengini alana kadar ısıtın. Sonrasında rendelenmiş domatesleri ekleyin ve iyice karıştırın. Orta /kısık ateş arasına alın.Limon otu ve zencefil karışımını ekleyin.1 çay kaşığı Çin baharat karışımı, 2 Yemek kaşığı sirke, 2 çay kaşığı bal ve karıştırmaya devam edin.
16 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin.kalan karışımı blenderda çekin. Soğumaya bırakın.Bu ev yapımı ketçabınızı hava almayan bir kapta veya cam şişede 1 hafta kadar buzdolabında saklayabilir ve servis edebilirsin

Uyarı : 

Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

 

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

 

Resim ve tarif aşağıdaki siteden alınmıştır.  tarifin orjinaline bu siteden ulaşabilirsiniz.

Kaynakhttp://mutfaginyildizi.com/tarif/88

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s