Bademli Kurabiye

badem badem

Badem sütü yapımını uygulayan girişimci annemiz Gülnur Kurt Baydar Hanım bu defa  eleğin üst kısmında kalan badem posasından ise kurabiye yapımını bizlere anlatıyor. Kendisine cömert paylaşımı için tüm anneler adına çok teşekkür ediyorum. Badem sütüne geçtikten sonra badem sütü yapımından arta kalan posayı değerlendirmek adına lezzetli bir tarif oldu evimizde .

Tarifi olduğu gibi sizlere aktarıyorum ;

Badem sütü yapımı :

1 su bardağı badem , bir gece önceden suda ıslatılır ertesi gün bademler soyulur ve 3 su bardağı su eklenerek rondoda güzelce çekilir.Ardından oluşan karışım süzgeç veya tülbent yardımıyla iyice süzülür . Süzgeçin altında biriken badem sütü kek veya pastalarda kullanılabilir.

Kurabiye yapımı :

Ancak ben bu kurabiye yapımı için, bademin tamamını kullanmadım

.yarım su bardağı badem posası
.1 su bardağı sıvı yağ
.1 kaşık nişasta
.4 kaşık pudra şekeri
.1 paket kabartma tozu

.1 paket vanilyavanilya

.alabildiği kadar un

üzeri için hindistan cevizi ve yarısını da kakao ile karıştırdım.

Kulak memesi kıvamında olacak şekilde un koydum. 170 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirdim.Fırından çıkınca kakaolu kurabiyelere pudra şekeri serptim.

 Afiyet Olsun

Not : Her bünye farklı alerjenlere tepki verdiğinden badem sütünü veya bademi bireye denemeden önce mutlaka doktorunuza danışın. Kuruyemişe alerjisi olan kişilerin bademe ve hindistancevizine de alerjisi olma riski yüksek olduğundan kuruyemiş alerjisi olanlara badem önerilmez.

Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Reklamlar

Bademli Kurabiye” üzerine 5 yorum

  1. Merhaba,ben de badem sütünün posasını kurabiye yaparak değerlendirmeyi düşünüyorum ama pudra şekeri kafamı karıştırıyor.içinde nişasta var ve bazı nişastalar süt hatta yumurta içerebiliyor.

    1. Kendime cevap olsun:)çok bilinen markanın internet sitesinde pudra şekerinde alerjen malzeme olmadığına dair not düşülmüş.diğer ürünlerinde alerjen malzeme olanları da listelemişler.sanırım pudra şekerini kullanacağım:)

      1. 1 çay bardağı şeker ve 3 yemek kaşığı suyu bir cezvede kaynamaya bırakın. Şekeri yakmadan suda eritin. Bunu miktarına göre ölçülü artırarak tariflerdeki pudra şekeri yerine kullanabilirsiniz.
        Bunun dışında , marka bazında isim kullanmamaya oldukça özen gösteriyorum.Kullanmayı düşündüğünüz ürünün içerisinde eser miktarlarda dahi olsa bulaşma riski olup olmadığının en güvenilir adresi ürünü üreten firmanın kendisidir. Bugün benim kullandığım ürünün içeriği yarın değişmiş olabilir veya ürün ile aynı bantta kullanılan diğer ürünler olabilir. Bunun cevabınnı sadece firma yetkilileri bilir ve en güvenilir teyit adresi her zaman firmanın kendisidir. Bu nedenle marka bazındaki ürün konusunda mutlaka firma ile birebir görüşerek ihtiyacınız olan bilgiyi ve teyiti almanız sizin için en güvenilir adrestir.
        Blog için herzaman dakik cevaplar yazamıyor olabilirim. Netice itibari ile bende bir insanım ve benimde dengede tutmak zorunda olduğum sorumluluklarım bulunuyor. Kendi içnizde cevap üretebiliyor olmanıza sevindim . eğer ki çok daraldım bir tecrübe eli hayatıma dokunsun derseniz Facebook da Süt Proteini ve Çoklu Besin Alerjisi / Aile Destek Grubunda yaklaşık 10000 kişi bulunuyor. İhtiyacınız olan soruları ben olamasamda en az benim kadar tecrübeli diğer annelerden cevap alarak hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.

        Sağlıklı Günler Dilerim.

  2. “Kendime cevap”derken herhangi bir sitemde bulunmamıştım ama:)ürün konusunda ben de firmayla birebir görüşmeyi düşünmüştüm ama tarifi alerjisi olmayan misafirim için deneyecektim.o nedenle pek üstüne düşmedim.bebeğime rafine şeker içeren tarifler kullanmıyorum,onun yerine hurma püresi gibi evde hazırladığım tatlandırıcıları tercih ediyorum.cevabınız için teşeklürler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s