Tahinli Çıtırlar

Malzemeler:
  • Yarım paket baklavalık yufka
  • 1,5su bardağı  tahin
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz ( tercihe göre – alerjiniz varsa eklemeyebilirsiniz )
  • 1,5su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
  1. Tahini ve sıvı yağı bir kaseye alıp karıştırın.
  2. Baklava yufkalarının bir kısmını uygun bir tepsi üzerine alıp, 1 adet yufkanın yarısına 1-2 çorba kaşığı kadar tahin-yağ karışımından gezdirip fırçayla yufkanın  yarısına yayın.
  3. Tahinin üzerine,göz kararı toz şeker ve ceviz serpiştirip diğer yarısını üstüne kapatın ve incecik bir rulo yapın.
  4. Tüm yufkaları aynı şekilde sarıp,yağlı kağıt serdiğiniz klasik dikdörtgen fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Tüm tepsi dolduktan sonra, ruloların üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürüp ruloları 3 eşit parçaya kesin ve üzerleri kızarana kadar pişirin.

Not : Susama ve tahine alerjisi olanlar için bu tarif uygun değildir. Tarif içerisinde bulunan tahin kalsiyum açısından hatırı sayılır bir değere sahip olmasının yanında ileri derecede alerjik olma ihtimali de vardır. tarif içerisinde herhamgi bir besine alerjisi olanlar o besini kullanmamalıdır. ilk defa bir besini deneyecek olanlar ise mutlaka bir doktor onayı almalıdır. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Kaynak : http://umutsepetim.com/2013/11/tarifi-merakla-beklenen-tahinli-citirlar.html

Tahinli Çıtırlar” için 2 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s