Elmalı Havuçlu Rulo Pasta

elmalı havuclu pasta

Malzemeler

Pandispanyası için:

  • 4 yumurta
  • 1 s.b. toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu

İç malzemesi

  • 4 adet orta boy elma
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 y.k. şeker

Üzeri için: Pudra şekeri

Yapılışı:

  • Elmaları ve havucu soyup rendeleyin
  • Suyunu avucunuzla sıkın
  • şeker ve tarçını ekleyip karışımı hazırlayın
  • Ayrı bir kapta yumurtaları ve şekeri köpürene  kadar çırpın diğer malzemeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın
  • elmalı harcı küçük fırın tepsisine yağlı kapıt üzerine düz bir şekilde elinizle yayın
  • Üzerine kenarlarına gelecek şekilde resimde görüldüğü gibi dökün
  • 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin
  • Fırından çıkardığınızda temiz bir bez üzerine ters çevirin ve yağlı kağıdı çıkartın
  • Hemen rulo yapın yavaş yavaş ve kesinlikle sıkı yapmayın pandispanya hamuru parçalanabiliyor
  • Ben bekletmeden hemen servis yaptım ama 2 saat bekletebilirsiniz.

elmalı 1

elmalı 2

elmalı 3

elmalı 4

elmalı 5

 

 

Not :

Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

 

Kaynak : http://www.hiuf.net/recipes/elmali-havuclu-rulo-pasta

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s