Sevginin ve samimiyetin tatlısı

portakallı kek

Hani bazı insanlar vardır hayatınızda, tesadüf eseri karşılaşmışsınızdır ama bir şekilde size içtenliğini ve kalbinin güzelliğini açar. Henüz konuşmadan içiniz ısınmıştır ve konuşunca ise konuştuğunuz ve birbirinize söz verdiğiniz her detaya samimiyet ile sahip çıkar. İleride ki günlerde sevgisini , samimiyetini ve size sahip çıkışını gördüğünüzde şaşırırsınız. Neden mi ? Böylesi bugünlerde az bulunur dersiniz. İşte Sevgili Hilal Hanım, bu az bulunan güzel insanlardan.Süt alerjisine dair konuyu kendisine açtığımda  ellerinin lezzetini süt ürünlerinden uzak tutarak kendi yaratıcılığını da işin içine katarak bizler için tarifler hazırlıyabileceğini söylemişti. http://sagliklimutfak.net/ adresine her baktığımda kalbimi sıcacık kek kokuları sarıyor.

Sizlere sevginin ve samimiyetin tatlısını sunuyorum ;

MALZEME

Yarım su bardağı galeta unu

1 su bardağı şeker

1 su bardağı toz badem

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 su bardağından 2 parmak eksik  ayçiçek yağı

3 adet yumurta

1 adet portakal kabuğu rendesi

1 adet limon kabuğu rendesi

Şurubu için:

1 portakal suyu

1 limon suyu

Bir  ufak kahve fincanı pudra şekeri

1 adet çubuk tarçın

2 tane karanfil

YAPILIŞI

* Badem, galeta unu, şeker ve kabartma tozunu karıştırma kabına eleyin.

* İçine sıvıyağ ve yumurtaları  ekleyip mikserle karıştırın.

* Portakal ve limon kabuğu rendesi  ekleyin.

* Yağlı kağıt serilmiş  bir kalıba karışımı dökün.

* 45-60 arası 180C de pişirin. Pişip pişmediğini  bir kürdanla kontrol edin.

* Kek pişerken ufak bir sos tenceresine şurup  malzemelerini ekleyin.

* Şeker eriyene kadar 3 dk  pişirin. Sonra tarçın ve karabfilleri içinden alın.

* Fırından çıkan keki 5 dk soğutun. Kekin üzerinden bir şiş yardımı ile bir kaç delik açın. Kek sıcaklığını kaybetmeden  şurubu  kekik üzerine dökün.

* İyice soğuyunca dilimşeyerek servis yapın.

8 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 1 saat 15 dk

Not :

Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

 

Kaynak : http://sagliklimutfak.net/2013/12/portakalli-turuncu-kek.html

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s