Yulaflı Lezzetler

 

yulaf tost

resim 1 : tost ekmeği

Bir kişiye iyilik yapmak istiyorsan ona balık verme, balık tutmayı öğret.Sevgili Gamze Aliefendioğlu Hanıma biz annelere balık tutmayı yeniden öğrettiği için çok teşekkür ederim.

Yulafı kahvaltı öğününde bitkisel  süt ( pirinç sütü , soya sütü ve benzeri bitkisel sütler ile kullanılabilir ) veya bitkisel  yoğurt ile birlikte içine taze veya kuru meyve ekleyerek tüketebileceğiniz gibi, yulaftan çorba yapabilir, pişirdiğiniz ekmeğinize, kek, kurabiye, poğaça ve böreklerinize,  ilave edebilirsiniz.

Zarif annemiz Gamze hanım , yulaflı tost ekmeği nasıl hazırlanır bizlere anlatıyor. Yulaf unu ile evde basit bir hamurdan neler hazırladığını duyduğumda ben hayal gücümün sınırlarını genişletmeyi ve Gamze hanıma olan hayranlık verici azmi kendime küpe yapmayı tercih ediyorum. Bazı insanlar vardır ki yaşamın içine narin işlenmiş zerafeti ve  azimle süslenmiş hayat stilleri ile kendi doğallığında sizi kendisine hayran bırakırlar. Çocuklarını kanatları altında tutarken uçmaları için gerekli olan her formülü öylesine güzel işliyor ki ilham oluyor bana .

 

 

Yarım cay bardağı yulaf unu Göz kararı tuz ve su Unun kuru kalan kısmına karbonat ve üzerine köpürene kadar limon

Hamuru yapınca yarım saat sıcakta sarıp bekletin.

Daha sonra merdane ile açıp tost ekmeği boyutunda 2 parça kesin

Tost makinasıni çalıştırın ve tam isininca iki parçası biraz kizarana kadar bekleyin daha sonra içine ne koymak isterseniz ( közlenmiş biber , kızarmış kabak veya kızarmış köfte,  fırınlanmış veya haşlanmış patates) koyun ve tekrar bastırıp tost yapın ;)

Isterseniz hamuruna Ispanak havuç ekleyip Sebzeli de yapabilirsiniz.Kalan hamuru da kızım bunları yiyemedigi için kizgin Zeytinyağinda hemen önlü arkali kizarttim.

yulaf hamur kızartmaresim 2 : kızarmış yulaf unu


yulaf pizza

resim : pizza haline getirilmiş yulaf unu ( süt alerjisi olanlar bitkisel peynirler ile veya alerjinizin izin verdiği besinler ile pizza yapabilirsiniz .)

Afiyet Olsun

Not :  Alerji aynı parmak izi gibidir. Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s