Vegan sosis

 

vegan sosis

Tarifin püf noktası ise tütsülenmiş paprika. Sucuk/sosise asıl aromasını veren o, dolayısıyla mutlaka paprika kullanılmasını tavsiye ederim.

1 su bardağı haşlanmış nohut
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı domates salçası
Biraz limon rendesi
1 çay kaşığı sarımsak tozu
3 tatlı kaşığı tütsülenmiş paprika
1 çay kaşığı kimyon
3 tutam kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Bir paket mısır unu (200 gr.)

Haşlanmış nohutu robotta ezip geniş bir kaba aktarın. Tuza kadar olan kısmı üzerine ekleyip karıştırın, suyu ekleyip yine karıştırın. Mısır ununu da ekledikten sonra karışımı iyice yoğurun. Elinize bir parça alıp önce yağlı kağıda, daha sonra da alüminyum folyoya sararak 1,5-2 saat kadar buharda pişirin.

Afiyet Olsun

Not : 

Malzemelerden herhangibir besine alerjisi olanlar o besini kesinlikle kullanmamalıdırlar. Alerjisi olan besin yerine yiyebildikleri ve alerjisi olmadığı bir başka besin ile değiştirerek tarifi kendilerine göre uygun bir hale getirebilirler. Ayrıca ilk defa denenecek bir besin için mutlaka alerjinizin düzenli takibini yapan bir doktor tarafından onay alınması tavsiye edilir.

 

Yukarıdaki tarif ve resimler aşağıdaki kaynaktan olduğu gibi alınmıştır. Vegan tariflere dair aradıklarınızı genişletmek isterseniz siteyi dolaşmanızı tavsiye ederim. Mısır unu yerine glutenli bir un tercih ederseniz aşağıdaki linkte bulunan videoyu izlemenizi öneririrm.

 

Kaynak : http://veganblogg.wordpress.com/2013/11/18/vegan-sucuksosis/

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s