Baklava

bakalva

Bayram geliyorrrr 🙂

Evlerde mis gibi iştah kabartan kokulara hazırlıklar başlıyor. Alerjik çocuk anneleri hazırlıklarını ikiye katladı. Hem misafirlerine hemde gönül tahtlarının sahipleri alerjili evlatlarına hazırlıklar yapılıyor . Sevgili Tuğba Şimşek Lafçı hanımda canı ciğeri evladı Doruk için tereyağsız baklava hazırlamış. Bayrama kadar biter gibi görünen baklava belli ki Tuğba Hanım tarafından tekrar yapılacak 🙂

Tuğba Hanımın oğluna küçük bir mektubu var ;

“Seninle tattığım ilkler arasında ön sıralarda oturuyor süt alerjisi zaman zaman seni kaybedebileceğimi bile söylediler doktorlar. Ama bir anne bütün güçlüklerin üstesinden gelebilirmis onu da öğrendim. öğrendiklerimiz hayatimizi kolaylastırdıkça rahatladık ikimizde. İste öğrendiğim şeylerden biri baklava hayran kalırdım baklava açan kadınlara çok da büyük bir is değilmiş; ama yüzündeki gülümsemenin değerine paha biçilemez önce oğluşuma sonra da bütün bebeklere afiyet bal seker olsun .”

 

İnsanın anda kalarak keyfe varmaya gelir hayata ancak , çoğu zaman unuturuz anda yaşamayı. detaylara takılıp hep alışagelmiş olanı bekleriz ve eleştiririz hem kendimizi hemde etrafımızı.Oysa gerçek öyle değildir.Gün geçer biz insanoğlu öğreniriz yaşamda aslında neyin daha değerli olduğunu. Alerji adına yol alırken biz annelerin yolu sabırdan ve evlatlarının yüzlerini gülümseten tariflerden yolun ışıldadığını gören annelerimizden Tuğba hanım .Tatlıyı lezzetli yapanın tereyağ değilde çocuğumun gözlerindeki yıldızlar olduğunu anlayan bir annenin anda ki keyfine doyum olmaz. Elleri hep sağlıkla neşe ile sofralar kursun bu güzel annenin , evladı ile birlikte keyifle arzu edilen herşeyi yiyebildiği neşeli sofraları olsun.

 

Tarif :

Yufkaları için Malzemeler :

  •  2 yumurta
  • 1 su bardagi su
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 2 paket kabartma tozu
  • yarim cay bardagi elma sirkesi
  • aldığı kadar un

Şerbeti için malzemeler :

  • 3,5 su bardagi seker
  • 3 su bardagi su
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için malzemeler :

2 su bardagi sicak sivi yağ

Bizim yumurta alerjimiz bittiği için tarif yumurtali.

Sert olmasin hamur. Nisastayla acip istediğim sekli verip üzerine sicak sivi yağ dokuyorum. 200 derecede üzeri kizarana kadar pisiriyorum. Hamura başlamadan önce serbetini 3 su bardagi su, 3,5 su bardagi şekerle hazirliyorum. Ocaktan almadan önce birkaç damla limon suyu damlatiyorum. Serbet ilik, baklava soğuk olursa citir citir oluyor.

 

Afiyet seker olsun kuzulara :)))

 

Not : 

Malzemelerden herhangibir besine alerjisi olanlar o besini kesinlikle kullanmamalıdırlar. Alerjisi olan besin yerine yiyebildikleri ve alerjisi olmadığı bir başka besin ile değiştirerek tarifi kendilerine göre uygun bir hale getirebilirler. Ayrıca ilk defa denenecek bir besin için mutlaka alerjinizin düzenli takibini yapan bir doktor tarafından onay alınması tavsiye edilir. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Baklava” için 4 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s