Glazür (Sütsüz yumurtalı Pasta Süsleme Hamuru) Tarifi

glazürMalzemeler
2 adet yumurtanın akı (akı ile sarısını ayırırken dikkat edin. Bir fiske dahi sarısından karışırsa tutturamazsınız)
125 gram pudraşekeri (yarım su bardağı)
5-6 damla limon suyu
Glazür (Pasta Süsleme Hamuru) Yapılışı
Kullanacağınız kabın ıslak olmamasına çok dikkat edin. Glazür için, derin bir kase ya da kabın içinde yumurta
aklarını, bir fiske tuz ile iyice çırpın. Bembeyaz olup, yoğunluğu iyice artana dek çırpmaya devam edin. Pudraşekerini eleyip, yumurta akına azar azar ilave edin. Limon suyunu katın. Karışım, koyu bir muhallebi kıvamında olmalı. Pudraşekerini ona göre azaltıp, artırabilirsiniz.

Pembe Glazür: Sade glazürden iki çorba kaşığı kadarını başka bir kaba aktarın. İki tatlı kaşığı kadar taze çileğin püresini ilave edin. İyice yedirin birbirine. Kıvam, pürenin ilavesi ile biraz sulanacaktır. Hemen biraz pudraşekeri ilavesi yapın. Koyu kıvamı tutturun tekrar.

Sarı Glazür: Balkabağı püresini sade glazüre ilave edip, birbirlerine iyice yedirerek sarı renk glazür elde
edebilirsiniz (çilek ile aynı ölçülerde).

Yeşil Glazür: 1 çorba kaşığı toz antepfıstığı ve 2 çorba kaşığı sade glazür karışımı

 

Afiyet Olsun

Not : 

Alerji aynı parmak izi gibidir. Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Kaynak : Facebook ta Kurabiye tarifleri sayfasından alıntıdır

Reklamlar

Glazür (Sütsüz yumurtalı Pasta Süsleme Hamuru) Tarifi” üzerine 2 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s