Poğaca

poğaca

 

Tam ortasındayım yağmurun
Karın soğuğun ortasındayım

Nasıl da paylaşıyor insan isterse
Nasıl da birmiş meğer hasretler
Nasıl da mecburmuşuz
Sabretmeye, sevmeye, öğrenmeye

Tam ortasındayım yolun
Koşunun ortasındayım

Sevgili Mazhar Alanson her tınısında her kelimesinde beni anlattığı hikayenin baş kahramanıyım . İlk teşhisimizi koyan doktorumuzun bahsettiği gibi uzun bir marathonun ortasındayım.Peynirle başlayan dietimizi iki yıl sonra yoğurt ile devam ettirmeyi başarabildik çok şükür 🙂 Süte varacak yolumuzda sabırla ilerlerken öğrendiğim her detayı paylaşmayı ve herkesi her yaşanılanı sevmeyi öğrenmek sanıyorum ki benim hayat maceram .

Kokusunu duyan geldi desem yerinde olur 🙂 Bu tarif için sadece süt alerjisi olan birey olmak yeterli değil. alerjisi olmayanlar içinde çok lezzetli bir seçenek oldu .

Tarifi sevgili arkadaşım Selda Şirin’e borçluyum .

Elinin lezzetini , şen kahakahısını ve çocuk şarkılarını yaşamımda her yere taşımaya özen gösterdiğim canım arkadaşıma tarif için özel teşekkürü borç bilirim.

Neşesi bol , lezzetli ve  bereketli sofraların çok olsun .

Malzemeler

  • 1 su bardağı zeytinyağı ( ben sızma kullandım ancak sız ayçiçekyağı kullanabiliyorsanız o da olur )
  • 1 yumurta ( kullanamıyorsanız yumurtanın yerine geçebilecek alternatifler )
  • 1 su bardağı yoğurt
  • tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • alabildiğine un

 

Üzeri için :

Yumurta sarısı / pekmezli su / su / sıvıyağ ( alternatiflerden hangisi size uygun ise onu kullanabilirsiniz.)

 

Yapımı :

Un ve karbonat hariç tüm malzemeleri karıştırın. Malzemeye yavaş yavaş unu ekleyin.unu yedirirken karbonatıda ekleyin.Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar unu ekleyip yoğurmaya devam edin. Kulak memesi kıvamında olunca üzerini bir bez ile örtüp 15 dakika dinlendirin.İç malzemesini hazırlayın . İç malzeme olarak kavrulmuş pırasa veya kavrulmuş pazı veya patates veya zeytin gibi alerjinize uygun seçenekleri deneyebilirsiniz. Poğacaya arasına iç malzemesini koyarak yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin. 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun

Not :

Alerji aynı parmak izi gibidir. Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

 

Benden ,yaşamın her anında öğrenmeye ve sevmeye açık tüm annelere Mazhar Alanson ‘ dan gelsin.

https://www.youtube.com/watch?v=duurFpvSFpQ

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s