Pizza Pizza

WP_20140217_019

 

Çocuğumla birlikte nereye gitsem alerjimize uygun alternatiflerle donatılmış sofra bulsam diye hayal ederdim. İnce düşünceli bir komşu buldu beni 🙂 Kalbimi taçlandıran ,  Sevgili Meryem e aylar evvel hoşgeldin için ziyarete gittiğimde tüm menünün Duruya göre uygun hazırlanması kalbimi fethetmişti. O tatlı masanın fotolarını gördüğümde tariflerinide sizlerle paylaşmak istedim.

 

Hamuru için Malzemeler :

  • 4,5 Su Bardağı Un
  • 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Paket Kuru Maya
  • 1 Yemek Kaşığı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Su Bardağı Ilık Su

Sos için malzemeler :

  • Domates rendesi ( Tüketemiyorsanız ev yapımı kırmızı biber salçası alternatif olabilir . )

 

Üzeri için malzemeler :

  •  ince ince dilimlenmiş soğan
  • yeşil tatlı biber
  • Kırmızı paprika biber
  • mısır
  • kavrulmuş ıspanak / pazı / pırasa gibi sebzeler / haşlanmış brokoli
  • dilimlenmiş yeşil zeytin / siyah zeytin
  • Sucuk kullanmak isterseniz ve dana eti tüketemiyorsanız ( Biz sadece tavuk ve hindi tüketebiliyoruz . Bu nedenle evde kendim tavuk etinden sucuk yapmıştım . Sucuk tarifi belkide sizin kendi tüketebildiğiniz alternatif olabilir . )
  • Peynir kullanabilenler , tüketebildiğiniz tür peyniri kullanabilirsiniz. ( süt alerjisinde her ne kadar peynir , yoğurt ve süt alternatifleri kulanılamasada peynir tüketebilenlerde vardır. )

 

Yapımı :

Uygun bir kaba, maya yarım bardak ılık su ve şeker ile karıştırılarak 5-6 dk mayalanması için beklenir. Un derin bir kaba alınır ve ortası açılır. Ortasına hazırlanan maya karışımı eklenir. Daha sonra içine yağ,tuz ve yavaş yavaş kalan ılık su ilave edilerek 7-8 dakika, ele yapışmayan ama yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. Hamurun ağzı sıkıca kapatılarak 1 saat mayalanması  beklenir.

Bu mayaklanma devam ederken, diğer tarafta pizzanın üzerine kullanılacak  malzemeler hazırlanır.

Alerjinizin durumuna göre sizde yukarıda aklıma gelen seçeneklerden kendinize göre pizza alternatiflleri kullanabilirsiniz.

 

Mayalanan hamuru sıvıyağ ile yağlanmış fırın tepsisine yayın. üzerine domates rendesini dökün ve hamurun her yanına yayılmasını sağlayın. Üzerine ince halka halka dilimlenmiş soğanları ve tüketebildiğiniz alternatifleri yerleştirin.25 dakikada 170 derecede fırında pişirin.

Afiyet olsun 

 Not :

 Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

 Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

 Kaynak : http://sagliklimutfak.net/2011/11/deep-pan-pizza.html ( Aradığım her tarif için öncelikle ziyaret ettiğim bir site. Eminim sizlerde tariflerinin lezzetine bayılacaksınız . )

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s