içli köfte tarifi

içli köfte

Malzemeler :

Dış hamur için;

  1. 5 su bardağı köftelik bulgur

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı kimyon

1 çay kaşığı Karabiber

1 çay kaşığı tuz

Ilık su

 

İç malzemesi için;

400 gr kuzu kıyma ( siz hangi eti tüketebiliyorsanız onu kullanabilirsiniz veya haşlanmış patates , kavrulmuş pırasa, kavrulmuş pazı , kavrulmuş ıspanak gibi sebze alternatifleride kullanabilirsiniz.)

4 adet iri soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı kimyon

Yarım demet maydanoz

1 çay bardağı kırık ceviz

Tuz

2 yemek kaşığı sıvı yağ

 Haşlamak için;

2 litre kaynar su

2 diş limon tuzu

Yarım limon suyu

Yapımı : 

İlk olarak iç malzemesini hazırlayıp soğuk olmasını sağlamak gereklidir.

Sıvı yağı tavaya alıp soğan ve kıymayı suyunu çekene kadar kavurun.
Salça ve baharatları ekleyip 5 dk daha pişirin.
Son olarak maydanoz ve cevizini ekleyip altını kapatın.
Ilıyınca donması için birkaç saat buzdolabına kaldırın.

Dış hamuru için bulgur ve irmiği yoğurma kabına alın. 2 su bardağı ılık suyu ekleyip yoğurmaya başlayın.
Ayrı bir kaba da ılık su hazırlayıp yanınıza alın.
7-8 dk yoğurduktan sonra ununu ekleyip azar azar ılık su ekleyip 5 dk daha yoğurun.
Salça ve baharatını ekleyip 10 dk yoğurun.
Dış hamur macun kıvamını almalı.
Küçük nohut kadar bir parça alıp yuvarladığınızda dağılmıyorsa kıvam bulmuş demektir.
Ne kadar uzun yoğurursanız o kadar güzel şekillendirirsiniz.
Elinizi sık sık ıslatın ki hamur kurumasın.
Hamurdan cevizden az daha büyük parçalar koparıp parmağınızı ıslatarak ortasını oyun.
Oyduğunuz kısma iç harçtan koyup dikkatlice kapatın.
Kapanan kısmı alta gelecek şekilde dizin.
Buzdolabında birkaç saat dinlendirin.

Haşlamak için kaynar suya limon tuzu ve limonu ekleyin.
Tencereyi çok doldurmayacak şekilde köfteleri suya bırakın.
Köfteler su yüzüne doğru çıkmaya başladıktan sonra 1-2 dk daha kaynatın yeterli gelecektir.

Not :

Alerji aynı parmak izi gibidir.Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Kaynak : http://www.nefisyemektarifleri.com/icli-kofte-tarifi-299163/  ( resim ve tarif kaynaktan alınmıştır. tarifin orjinaline linkten ulaşabilirsiniz)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s