Bademli Krokan

krokan

Çocuklar büyüdükçe yedikleri değişsin veya marketten paketli ürünlerden kendileride alabilsin istiyorlar. Çocuk gözü ile bakıldığında isteklerinin masum olduğunu bilen ebeveynlerin sıkışmış hallerini zaman zaman bir anne olarak bende yaşıyorum. Kızım ile markete giderken hiçbir zaman abur cubur reyonuna uğramadım veya krizleri tutturduğunda direyetle kalıp alerjisi olmasaydı da almayacaktım bu krizleri benim alerjiden yana zayıf noktam olarak kalmasın diye kendime hep telkinlerde bulundum. Son zamanlarda kendim süprizler hazırlamaya çalışıyorum. Evde badem krokanlar yapıp onları süprizli paket kutulara koyup bir istek anında süpriz olarak paketli abur cubur olarak ev yapımı alternatiflerimi sunmaya gayret ediyorum.

Konu alerji olduğunda , ebeveynlerin alışveriş esnasında dikkat etmesi gereken en önemli ayrıntılardan biride eser miktar uyarılarıdır. Ürün içerik olarak süt , yumurta ve türevlerini  yapım aşamasında içermiyor olabilir. Ancak üretici firma aynı üretim bandında süt , yumurta ve türevleri gibi alerjinize denk gelen farklı bir ürün üretmiş ise üretimden sonra üretim bandı her nekadar temizlense bile eser miktarda bulaşma riski olabilceğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Her nekadar paket üzerinde içerik bilgisini ve uyarıları okumamıza rağmen ürün içeriği hakkında aklımıza takılan detaylar ve sorular olur ise mutlaka üretici firma ile bağlantıya geçip sorularıma net yanıtlar almalıyız. Alerji bazı bireylerde hafif tepkiler ile atlatılıyor olsa bile bazı bireylerde ciddi sıkıntılara yol açabilir. Alerjimizin boyutuna göre yediğimiz ürünlerin seçiminde , miktarında kararları doktorumuz ile sıkı irtibatta kalarak vermeliyiz.

 

Malzemeler :
1 çay bardağı kabuksuz çiğ badem
1 çay bardağı toz şeker
Yapımı :
öncelikle fırın kağıdını ve tepsiyi hazırlamanızı öneririm. Pişirme aşamasında herşey çok hızlı olduğundan yetiştirmek konusunda detaylara takılmazsınız. Fırın kağıdını krokanı dökeceğiniz tepsiye göre kesin ve tepsiye yerleştirin. Orta boy tencereye şekeri alın ve kısık ateşte eritin. Şeker eridiğinde bademleri ister kırarak isterseniz bütün halinde atın ve şeker ile bademleri karıştırın. hemen tepsiye karışımı dökün. Bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kırarak uygun boyutlara getirebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Not :

Alerji aynı parmak izi gibidir.Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Yazılmış olan paketli gıda seçimine dair bilgileri doktorunuz ile konuşarak kendi alerjinize dair yönlendirme almanızı tavsiye ederim.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s