Biscotti- yumurtalı

biscotti

Henüz evde deneme fırsatım olmadı .Tarifi bulduğum siteden olduğu gibi aktarıyorum. Her zaman ki gibi sabırsızlığım iş başında.

Malzemeler :

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
1 çay bardağı antepfıstığı  ( tercihen )( antep fıstığı alerjik olma ihtimali yüksektir . tarif içinde antep fıstığı sadece tat değişikliği olması amacı ile süsleme olarak kullanıldığından antep fıstığı olmadan da yapabilme şansınız vardır . )
1 çay bardağı badem ( tercihen )(Bademleriniz kabukluysa kaynar suda 1 dakika kaynatıp kabuklarını kolayca soyabilirsiniz)

Kuruyemiş alerjisi olanlar için içeriğe kuruyemiş yerine kurutulmuş meyveleri  kurukayısı gibi denemeleri de mümkündür .

Yapımı :

Eğer dayanamayıp bitirmezseniz 3-4 gün tazeliğini koruyan bir tat.
Önce fırınımı 180 derecede ısınmaya bıraktım

Şeker ve yumurtaları şeker eriyene kadar mikserle çırptım.Sıvıyağı ekledim.Bir kapta elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırdım.Unlu karışımı azar azar ekledim hamura ve çırpmaya devam ettim.Mikserin zorlanmaya başladığı noktada elimle yoğurdum ve kuruyemişleri ilave edip iyice karıştırdım.Hamuru iki eşit parçaya böldüm.Biraz yapışkan bir hamur oluyor ellerinizi yağlayabilirsiniz bu aşamada.Yağlı kağıt kesip koyduğum tepsiye iki uzun rulo şeklini verdiğim hamurları 20-25 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirdim ve fırından çıkarıp ılınmaya bıraktım.Kurabiyelerimi çok keskin bir bıçakla 1 santim kalınlığında verev dilimledim ve fırının teline dizdim.Yine 180 derecede 15-20 dakika kuruyana kadar pişirdim.

Afiyet olsun

Not :
Alerji aynı parmak izi gibidir.Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

 

Tarif ve resim aşağıdaki kaynaktan alınmıştır.

Kaynak : http://www.ellerimesaglik.com/biscotti-tarifi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s