Pastam elimde gezerim Doğumgünlerinde …

pembe pasta

 

Doğumgünü gibi özel günleri kutlarken her detayın ince ince güzelliği yansıtmasını dileriz . Gayretimiz ay parçası yavrularımızın yüzündeki gülümsemelerden ibarettir. Bazen ise arkadaşlara davetlere giderken ikramlar arasına kendi elinizle yaptığınız sütsüz yumurtasız pastanın göz alıcı olmasını ve ortamdaki çocukları cezbetmesini gönülden arzularız. Sebebi ise evde hazırlanan güzelliklerin dışarıda başka çocuklar tarafından da talep görmesi evimizin yumurcağını gülümsetir içten içten 🙂

Pembe pastamızı kızım çok seviyor diye sürekli olarak yapıyorum.Ancak süslemelerini bu defa farklı seçmek istedim. Marketten aldığım şekerlemeler içerisinde jelatin , süt proteini alerjisine denk gelecek bir detay bulunmasada gıda boyası ile boyalı olduğundan bu şekerlemeleri sadece süs amaçlı kullandım. Pastada mumlar üflendikten sonra mumlarla birlikte pastanın üzerinden toplandılar. Halen gıda boyasından uzak durmaya gayret ediyorum. Sizlerin gıda boyasına olan hassasiyetiniz konusunda önemli bir uyarı!!!Eğer ki eser miktarlara dahi tepki veren bünyelerde alerji için pasta üzerinde süsleme için bile olsa kullanmanızı önermiyorum. Kesinlikle kaçınılması gereken gıda boyaları , süt proteini ve alerjinize denk gelen herhangi bir proteinleri yalnızca doktorunuzun önerdiği koşullarda ve miktararda ayrıca gözetiminde tüketmeniz gerekiyorsa gözetiminde tüketmenizi öneririm. alerji olarak tanımlanan birçok  vaka da süt proteinine denk gelen herhangi bir gıda tüketemeyen çocuklar olduğu gibi eser miktarları tüketebilenler ve ayrıca  peynir ve yoğurt tüketebilenlerde vardır. Çok geniş yelpazede vücudun tepki vermesi seyri olduğundan herhangibir şekilde kendi doktorunuzun takibinden çıkmamanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca her paketli gıda için alerjinize uygun olup olmadığına dair teyitin en güvenilir adresi gıdayı üreten firmadır. Üretim bandında herhangi başka ürünlerin olup olmadığı , ürün içerikleri günden güne farklılık göstereceğinden eser miktarlara karşı hassasiyetiniz var ise en güvenilir yol olarak almayı düşündüğünüz ürünün üreticisi ile temasa geçmektir. Bu konuda ebeveynlerin dikkati herdaim ellerinde tutmalarına özen gösterdiklerine inanıyorum.

Kek için :

Malzemeler :

1 şişe sade soda ( 200ml )

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı toz şeker

1 adet küçük muz – rendelenmiş

1 adet küçük havuç- rendelenmiş

tarçın

2 su bardağı un

vanilya

kabartma tozu

 

Yapımı :

Tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın. ardından karışımı bıçaklı bir rondodan geçirin. Rondodan geçtiğinde muz ve havuç parçaları iyice ufak olacağından çocuğunuzun yemesi hem daha kolay olur hemde kekin lezzeti daha keyifli bir hal alır. muz iyice parçalanınca kek puf puf bir dokuya sahip olur. Malzemeyi kek kalıplarına dökün.170 derecelik fırında pişirin.

Pembe kreması için :

Malzemeler :  

3 su bardağı kırmızı şeker pancarı suyu ( kırmızı şeker pancarlarını kaynatıp evde suyunu derin dondurucuya atıyorum. pasta ne zaman yapacaksam elimin altında pembe pancar suyu hazır oluyor )

4 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 su bardağı tozşeker

Yapımı :

Tüm malzemelerin bir tencerenin içinde pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırılır. Orta ateşte karıştırmaya devam edilerek pişirilir.

Kreması için eğerki soya sütü , badem sütü , yulaf sütü , pirinç sütü  gibi bitkisel sütlere alerjiniz yok ve kullanabiliyor iseniz ; 

2 su bardağı kırmızı şeker pancarı suyunu ve 1 su bardağı bitkisel sütü kullanabilirsiniz.

Peynir tüketebiliyor iseniz ; krema ılındıktan sonra 50 gr labne peyniri ile karıştırıp. Peyniri iyice kreamaya yedirip kremayı lezzetlendirme konusnda farklı bir seçenek yaratabilirsiniz.

 

Kekiniz hazır olduğunda ortadan ikiye bölün ve kekin her iki parçasını az miktarda ( meyve suyu , ev yapımı reçelli su , bitkisel sütler ) alerji yapmayan ve tüketebileceğiniz alternatifler ile ıslatın. Kekin ortasına sadece meyve dilimleri koyabilirsiniz , rendelenmiş elma ve havucu birlikte pişirip ekleyebilirsiniz. Buna ilaveten , ben meyve eklemem derseniz hazırladığınız kremanın bir kısmınıda arasına ekleyebilirsiniz. Kendi alerji durumunuza ve damak zevkinize kalmıştır. Keklerin arasına kremasınıda eklediniz ve şimdi üstünü krema ile kapatıp süslemesi kaldı.

 

Eğerki kuruyemiş kullanabiliyor iseniz ; Ceviz , hindistancevizini karıştırıp üzerine serpebilirsiniz. Aslında bu hali ile de oldukça göz alıcı bir alternatif oluyor.

Pastanın üzeri için hazır paketli gıda alıp alerji riskine girmek istemiyorum derseniz. Daha farklı bir alternatif olan pudra şekerini tavsiye edebilirim. Oldukça masum ve saf görünümü olan kar beyazlığı ile zarif bir pastanızda olabilir .

 

alman pastası 7

 

 

Afiyet Olsun

 

Not :

Alerji aynı parmak izi gibidir. Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Reklamlar

Pastam elimde gezerim Doğumgünlerinde …” üzerine bir yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s