Avcı Böreği

Avcı-Böreği-1Malzemeler:

2 adet yufka
300 gram kıyma ( biz evde kıyma eklemedik . gayet kıymasızda güzel oldu )
1 adet soğan
2 adet yumurta( yumurtaya alerjiniz var ise bu böreği yumurta kullanmadan sadece yufkanın ucunu su ile ıslatarak da yapmanız mümkün )
Yarım çay bardağı bulgur
Yarım çay bardağı sıcak su
1,5 çay bardağı dövülmüş ceviz
Tuz

Yapımı:

Bulguru sıcak su ile ıslatın ve yumuşayana kadar bekletin. Doğradığınız soğanları kıyma ile kavurun. Tuz ekleyip yeniden karıştırın. Kıymalı harcı ceviz ve bulgur ile ayrı bir kapta karıştırın. Yufkayı tezgahta açın ve 8 eşit parçaya bölün.  Kıymalı içten bir kaşık dolusu koyup yufkayı kalınca sarın. Sarılmış yufkalarınızı fırın tepsisine dizip yumurta sarısı sürün. İsterseniz üzerine galete unu ile süsleyin.Önceden ısıtılmış 175 decerelik fırında kızarana kadar pişirin.

Linkteki tarif fırın odaklı ama bir çok defa tarifi uygulamış biri olarak söylüyorum. fırında böreğin iç malzemesi olan bulgur kuruyor. Kızartma yiyebilenler tarifi kızartarak daha lezzetli olarak hazırlıyabilirler.
Afiyet Olsun.

Not :

Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Kaynak : http://www.yesilstil.com/avci-boregi/

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s