Yulaflı Kurabiye

yulaflı kurabiye birgül hanım

Bu dünyada yaşamıyoruz , bu dünyadan geçiyoruz demiş Mevlana . Peki bu dünyadan geçip giderken geriye neler bıraktığımızı hiç düşündük mü ? Bizden sonra Dünya için yaptıklarımız insanların faydasına , hayrına , iyiliğine dokunuyor mu acaba dedik mi ve daha da ötesi bu dünya sadece insanların değil üzerinde yaşayan tüm canlıların diyerek onlarında yaşamda var olduklarına dair bir felsefenin peşinden gidebildik mi ?

Hayat yolculuğunda tüm bunları biraraya getirip birde üzerine yapabildiklerimle yaşamda benden sonra daha rahat bir yaşam olsun diye çalışan bir insan Birgül Hanım . Bunun karşılığında hiçbir şekilde ün , invan veya herhangibir başka beklenti içinde olmayan kalıplarından sıyrılmış bu insana yaşamda ürettiği hayra ve iyiliğe hizmet ederek bütünün bir olduğunu bizlere hatırlattığı için gönülden teşekkür ediyorum.  İyiliği ve hayrı yine iyliklerle ve güzelliklerle akıttığınız için özel teşekkür ediyorum.

Birgül Hanımın vegan kurabiyesinin lezzetini merak edenleri mutfağa davet ediyorum ;

Malzemeler :

1 çay bardağı yulaf posası (suyu iyice süzülmüş olsun)
1½ su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı badem posası
(badem posasını yağsız tavada rengi hafif sararana kadar kavurduktan sonra 1 tatlı kaşığı toz şeker serpip
badem şekerle karamelize olana kadar 3-4 dk. daha kavurun.

Yapımı : 

Buzluktan çıkardığınız z. yağını yulafa iyice yedirin. Şeker ve vanlyasını da ekleyin ve iyice birbirine geçene kadar bir çatalla çırpın (mikser kullanmayın).
Un, kabartma tozu ve karbonatı da ilave edin ve kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru streçfolyoa sararak bulukta 1 saat bekletin.
Buzluktan çıkartır çıkartmaz ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp, hafif ortasına bastırın ve 180 derece fırında 35-40 dk. pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip öyle servis edin.

Afiyet Olsun.

Not :

Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Kaynak : Facebook Bir Gül’ün mutfağı grubu Birgül ILGAR Hanım ( Hayvansal proteinlere alerjisi olan bireylerin mutfakta neler yapabilirim sorusuna yanıt bulabileceği bir kaynak )

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s