Ekmek Tatlısı

ekmek tatlısı

 

Malzemeler :

  • Vişne hoşafı ( Sizler alerjinize göre tüketebildiğiniz meyvenin hoşafını kullanabilirsiniz)
  • Tost ekmeği
  • Muhallebi

Yapımı :

Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin ve derinliği olan bir tepsiye hepsini dizin. hoşafınızı ekmeklerin üzerine kepçe yardımı ile gezdirin. Burada dikkat edilecek konu ekmeklerin yeteri kadar çekmesi , fazlası gerekli değil. dışarı taşmayacak kadar hoşafı üzerlerine dökmelisiniz. Ekmekler kenarda beklerken arasına muhallebisini hazırlayın ve ılıtın.

Muhallebi için ;

Malzemeler :

  • 1 lt bitkisel süt – Ben badem sütü kullandım.( badem sütü kullanamıyorsanız yerine alerjinize uygun alternatif olarak soya sütü , pirinç sütü , yulaf sütü , susam sütü gibi alternatifleri kullanabilirsiniz. eğer bitkisel süt kullanamıyor iseniz yerine su veya meyve suyu ilave edebilirsiniz. )
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • vanilya

Yapımı : 

badem sütü , un , nişastayı , şekeri  ve vanilyayı bir tencerede topakları gidinceye kadar karıştırın. Orta derecede bir ateş üzerinde karıştırarak pişirmeye devam edin. göz göz baloncuklar fokurdadığında ateşten alın ve ılınıncaya kadar karıştırın. ılındığında sızma zeytinyağını üzerine ilave edin ve karıştırmaya devam edin. pürüzsüz bir hal alıncaya kadar ve zeytinyağı tam olarak muhallebiye yedirinceye kadar iyice mikser ile çırpın.

Ayrıca yumurta tüketebilenler , muhallebi içerisine bir tane yumurta sarısı ekleyerek tarifi kendinize göre uyarlayabilirsiniz.

Peynir tüketebilenler ise muhallebi içerisine sızma zeytinyağı ile birlikte 50 gr labne peyniri tarife ekleyerek iyice mikserde karıştırın. Böylelikle tarif peynir içeriklide olabilir.

Farklı muhallebi tarifleri için muhallebi linkine bakabilirsiniz.

Ekmeklerin arasına muhallebiyi ılıkken yerleştirin . Tatlıyı buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Afiyet Olsun

Not :

Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s