ELMALI ÇITIRLAR

Bebeğim Alerji

elmalı çıtırlar

      Malzemeler

İç harcı için

  • 3 tane orta boy elma
  • 1 çay bardağına yakın orta incelikte dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 10 adet baklavalık yufka
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yarım kahve fincanı su

Yapımı :

Öncelikle iç harcımız için elmalarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz.Rendelediğimiz elmaları bir tavaya alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.iri çekilmiş ceviz içini ve tarçınını ekleyip soğuması için bir kenara alıyoruz.baklavalık yufkamızı,tezgahımıza iki kat halinde seriyoruz.Soğuttuğumuz iç harcımızdan kenar kısmına koyup rulo yapıyoruz.En son sıvıyağı ve yarım fincan su karışımından sürüp yapışmasını sağlıyoruz.İstediğimiz uzunluklarda kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz.180 derecelik fırında (fırınına göre değişir) üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun

Not :

Hazır Yufkalar içerik olarak koruyucu gıda katkı maddesi içerirler. Bu katkı maddelerine alerjisi olanlar ve/veya kullanmayı tercih etmeyenler hazır baklava yufkalarından uzak durmalarını tavsiye ediyorum.

Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli…

View original post 39 kelime daha

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s