Hindistancevizli Kurabiye

yıldız kurabiye

Malzemeler :

• 90 gr Hindistan cevizi rendesi ( hindistan cevizinin kuruluğuna göre miktar değişiyor. bazıları çok kuru oluyor . bazen 100 gr da kullanılabiliyor )
• 2 adet yumurta beyazı ( oda sıcaklığında olmalı )
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• 1 fiske tuz

Yapımı :

Öncelikle yumurta beyazlarını mikser yardımıyla çırpalım. Yumurtaları çırparken bir fiske tuz ekleyelim ve yavaş yavaş şekeri ekleyelim. Şekeri ekledikten sonra kar beyaz şeklinde katı bir hal alıncaya kadar mikser ile çırpmaya devam edelim. Hindistan cevizini , kek spatulası yumurta akına karıştırmaya devam edin. Karışımın iyice birbiri içine geçtiğine emin olun . Karışımı krema sıkma poşedine alın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye sıkma poşedini dik tutacak şekilde karışınızı sıkın veya şekilli silikon kalıplara karışımı yerleştirin.
150 derecede fırında ortalama 20 dakikada pişirin.

Afiyet Olsun

Not :

Hindistan cevizi rendesinde süt proteinin ne bağlantısı olabilir diye düşünüyor olabilirsiniz. GO DAIRY FREE kitabını okuduğumda bende aynı cümleyi kurmuştum. Ancak Alisa Marie Fleming bu konuyu kitapta şöyle açıklıyor. Bazı firmalar hindistan cevizi rendesi daha lezzetli olsun diye süte yatırıp dinlendiriyorlar. Bu nedenle süt proteinine karşı alerjisi olanlar için bu konuda dikkatli olmalarını uyarıyor. Kullanacağınız hindistan cevizi rendesi için firma ile görüşüp süt proteini olmadığına dair teyit almanız çok önemlidir.

Hindistan cevizi ayrıca 2006 yılında FDA tarafından ağaç yemişi olarak sınıflandırılmıştır. kuruyemiş alerjisi olanların hindistan cevizi tüketiminde dikkatli olmaları önerilmektedir.  Bir bireyin kuruyemişlerden sadece birine alerjisi olabilir veya bir kaçına alerjisi olabilir veya hepsine alerjisi olabilir. bu çok geniş bir yelpazedir. Bu anlamda kendi doktorunuzun önerisi ve tavsiyesi herkesin önerisinden üstündür. Mutlaka alerji uzmanı takibinde denemelerinizi ve beslenme düzeninizi oluşturmak bu anlamda hayati önem teşkil etmektedir.

GO DAIRY FREE kitabını okunacaklar listesine almanız ve çocuğunuzdan ilk fırsat kalan zamanlarda kitaba sarılmanız gereken bir eserdir. Eserdir diyorum çünkü benim hayatımı ve alerji ile olan düzenimi  bir anda değiştiren ilk kitaptır. her aileye tavsiye ederim.

Alerji aynı parmak izi gibidir.Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s