Mercimekli Börek ( Sütsüz ve Yumurtasız )

mercimekli börek

İki yüzyıl, üç yüzyıl ya da bin yıl geçse de aşk hep aynıdır; fakat tüm aşıklar aşkı ilk keşfedenin hep kendileri olduklarını sanırlar. Maria Maneru ‘nun kaleme aldığı Tatlı Rüyalar kitabından bu dizeler . annelerin evlatlarına yemek hazırlama aşkına dair çıktıkları maceralarda hep tarifleri ilk keşfedenin kendimiz olduğuna inandığımız gibi .

Aşk dolu sofralarımız olsun .

Malzemeler :

iç harç için :

  • haşlanmış yeşil mercimek
  • küp küp doğranmış ve kavrulmuş soğan

yufkaya sürmek için :

  • 200 ml soda
  • 200 ml sıvıyağ

ve

  • Yufka

Yapımı :

Yufkaları masaya serin ve 8 eşit parçaya kesin. üçgen şeklinde görünen yufkalara soda ve sıvıyağ karışımını her yerine sürün. iç harç olarak hazırladığınız mercimek ve kavrulmuş soğan karışımından bir kaşık alın ve yufkanın geniş kenar kısmına yerleştirin. katlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. üzerine ben kızarması için hiç birşey sürmedim ancak sizler yumurta yerine sıvıyağ sürebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Not : Alerji aynı parmak izi gibidir.Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s