Baba Şefimizden Tarif var

kadınbudu köfte-001

Yaşamımız onu oluşturan düşüncelerden ibarettir. Düşünceleriniz ne ise hayatınız odur. Hayatınızın gidişatını değiştirmek istiyorsanız düşüncelerinizi değiştirmelisiniz. Marcus Aurelius Antonius

Binlerce yıl öncesinde yaşama akabilmek ve varoluşumuzu devam ettirebilmek için erkekler savaşa giderler ve böylelikle vatanlarını, eşlerini, çocuklarını korumaya alırlardı. Zaman ilerledikçe insanların varoluşa aktıkları pencerelerde başkalaştı ve değişime uğradı. Artık, erkekler şirketlerde varoluş mücadelesini devam ettiriyorlar ve böylelikle ailelerine mutlu yaşam alanları yaratabiliyorlar.  Ancak öyle zamanlarda yaşıyoruz ki koruyucu ve kollayıcı olmak adına sadece iş yerinde kazanımlar elde etmek bir baba için yeterli değil . Artık , babalarında aile yaşamı içerisinde aktif rol almasının payı hatırı sayılır anlamda arttı. Öyle ki bir de alerjisi olan bir çocuğun babası olabilmek ;  savaştaki kılıcınızı mutfakta bıçak , miğferinizi ise alerji ve yemek bilgisi şeklinde kullanmak demek.

Bu zamana kadar hep anne şeflerden sizlere bahsettim. En az bir anne kadar alerjili çocuğumun eğitiminde , yemeğinde , korunmasında ve desteklenmesinde bende varım diyerek ellerini ve bilgisini mutfak yaşamına katan bir BABA var aramızda. Hayatın tüm değişimleri içerisinde eşine ve oğluna daha iyi imkanlar yaratmak için mutfakta mucizeler yaratan ve değişimleri kucaklayan bir babaya sahip olduğu için tatlı Çağan , ne kadar şanslı olduğunu yıllar sonra anlayacak.

Sevgili Erkan Arıkanlı Bey’den yumurtasız Kadınbudu köfte tarifine buyrun lütfen ;

250 gr kıymayı az sıvıyağla tavada kavuruyoruz.içine tuz atıp karıştırıyoruz.kavrulduktan sonra bir kaseye alıp soğumaya bırakıyoruz.1 çay bardağı pirinci haşlıyoruz haşlanınca süzüp bir kaseye alıyoruz soğutuyoruz içine 1 tutam maydanoz tuz karabiber ekleyerek karıştırıyoruz ince ince soğan doğruyoruz bir kasede sıkıp suyunu atıyoruz soğanlarını bu karışıma ekliyoruz 1 adet önceden haşlayıp soğuttuğumuz patatesi ezerek ekliyoruz en son kıymayı da karışıma ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Elimizle köfte formuna getirince galeta ununa ön ve arka yüzünü galeta ununa buluyoruz sonra her bir köfteyi yağlı kağıda sarıp 200 derece önceden ısıtılmış fırına koyup yarım saat pişiriyoruz.

Afiyet Olsun

Not :

Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s