Sütsüz Yumurtasız Meyveli Tart

Nurten aksoy Ceyhan Tart

Tarif marifetli ellere sahip Nurten Aksoy Ceyhan Hanıma aittir. Yıllar boyunca verdiği çeşitli tarifler ile arkadan gelen alerjili çocuk ailelerine karşılıksız destek olmayı kendine ilke edinmiş annemize gönülden teşekkürü borç biliyorum.

Alerjinin tüm dünya üzerinde biten hastalıklar listesine girmesini ve tüm çocukların ve ailelerin ellerini uzattıkları her sağlıklı besini gönüllerince doya doya tadına varmalarını diliyorum.

Malzemeler :

Tart keki icin:

  • 2 adet yumurta yerine ( yumurta alerjiniz var ise 1 büyük muz kullanabilirsiniz)
  • Kabartma tozu
  • Vanilya şekeri
  • 1 cay bardağı bitkisel süt ( yerine su kullanılabiliyor )
  • 1 cay bardağı toz şeker
  • 1 cay bardağı Zeytinyağı

Krema icin:

  • 250 ml bitkisel süt( bitkisel süt kullanamıyor iseniz yerine meyve suyu kullanılabilirsiniz)
  • 2 Muhallebi kasığı un
  • 2 Muhallebi kasığı nişasta
  • Vanilya şekeri
  • 5 yemek kasığı toz seker

Üzeri icin :

  • Çilek
  • Muz

Tart jolesi: ayva cekirdekleri, suya koyup jölelesmesi ( bakınız tarif :  Jöle yapımı )

Yapımı :

 Tart için tüm malzemeleri bir kapta yoğurun. bu<dolabında 15 dakika dinlendirin. Yağladığınız tart kalıbına hamuru yayın ve üzerine çatalla küçük delikler açın. Yaklaşık 160 derece fırında 30 dakika pişirilir. Tart pişerken kreması hazırlanır. Krema için tüm malzemeleri bir tencereye ekleyin. karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.

Fırından çıkan tart hamuru soğuduğunda üzerine muhallebisi dökülür. Meyveleri dizilir. Meyvelerin üzerine jöle dökülür. Muzun kararma riskine karşı evde daha önceden hazırladığınız jöleyi kullanabilirsiniz. Ancak kararmayan meyveler ile süslerseniz jöle kullanmak zorunda kalmazsınız.

Afiyet olsun

Not :

Alerji aynı parmak izi gibidir. Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s