Zeytin Ezmeli Bazlama ( sütsüz yumurtasız buğdaysız )

bazlama gonca ataman

Elinizdekilere teşekkür edip mutfağın yolunu tutsaydınız ve pişirmeye başlasaydınız bu neye benzerdi. Nasıl bir lezzet yakalardınız .

Hiç merak ettiniz mi ?

Sevgili Gonca Ataman Coşkun Hanım ,  gecelere ışıl ışıl akan bir ateş böceği aslında. Mutfaktaki cesaretini ve tecrübesini ışıklarıyla bizlere sunan yaz gecelereinin cıvıltısı ateşböcekleri gibi sofralarımıza ışık ve hoşluk katan bir yemek muciti.

Mutfağınızın bereketi bol , sofralarınızın lezzeti günden güne yiyebildikleriniz ile artsın dilerim.

 

Malzemeler :

6 yemek kaşığı tepeleme nohut unu
2 yemek kaşığı organik tam pirinç unu
maden suyu 4/3 ( maden suyunun tam miktarı unun inceliğine göre değişir önemli olan koyu kıvamı elde etmek tavaya döktüğünde fazla dağılmamalı)
Az karbonat
Ev yapımı Zeytin ezmesi

Yapımı :
Kuru malzemeleri karıstırıp içine maden suyu ve ezme ekledim. Yanmaz tavada az yagda yemek kasıgı ile döktüm büyüklüğü size kalmış 1 tavada aynı anda 3 yada 4 tane yapıyorum. Kalın döküyorum hamuru dağılmıyor kısık ateş ters düz ederek pişiyor.

Afiyet olsun 

Not : 

Alerji aynı parmak izi gibidir. Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s