Hüma’nın Sütsüz Pastası

Hüma pasta

Bir gün bir şarkı gelir söylemek istediklerinize , duygularınıza tercüman olmuştur. Şarkıda kendinizi yakalar ve yüreğinizin yükünü hafifletirsiniz her söyleyişte.

Yaşamın renklerini grilerini , beyazlarını , kırmızıları ve belkide siyahları bir şarkı ile uçururken en hafif melodilerle bir gülümseme yerleşir yüzünüze , gamzenize merhaba dersiniz yeniden.

Dilinde şarkılarla eli mutfakta bir anne Hayriye Arslan Hanım , kızı Hüma için doğum günü pastası hazırlıyor. Şarkılar, gönlünün yükünü hafiflettiğindendir pastasına yansıyor kalbinde açan pembeler , yeşiller , turuncular .

Kızının ismini meyve ile yazan ilk anne tanıdığım ve meyve kuruları ile süslenen ilk pasta karşılaştığım . Elindekiler hazır paketli alternatiflerden öteye sağlıklı olunca pastaya uzanan minik ellerin her tuttuğu parçada annenin gönül rahatlığı yüzünde tebessüme dönüyor .

Kızı Hüma’ ya hayat;    hayırlar ve kolaylıklar ile birlikte akmasını diliyorum. Tüm diğer doğum günlerinde alerjisini atlatmış olarak her pastayı yiyebilmesi kısmet olsun .

Kreması:

4 bardak su ( tarifi kakaosuz hazırlayanlar su yerine meyvesuyu kullanılarsa tarifi renk ve lezzet bakımından kendilerine uygun hale getirebilirler )
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao ( Kakao kullanamayanlar yerine keçiboynuzu unu kullanabilirler )
1 yumurta ( Yumurta alerjisi olanlar yumurta eklemedende tarifi uygulyabilirler. Tarif içindeki nişasta malzemeyi bir arada tutmaya yeterlidir )
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket vanilin
Kek:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao ( kakao kullanamayanlar yerine keçiboynuzu unu veya tarçın kullanabilirler )
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un ( kek boza kıvamında olana kadar un ekleyin )

 

Kek piştikten sonra ılınınca kalıptan çıkardım. Arasına kremadan sürdüm. Üzerini krema ile kaplayıp süsledim. Kremanın da ılık olmasına özen gösterdim.

Pasta üzerine yazılı ismi iri armut ile şekil verdim.

Portakal kurusu ile pastayı süsledim.

Afiyet Olsun

Not :

Alerji aynı parmak izi gibidir. Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s