Toprak Doğum Gününü Kutluyor

toprak-dogum-gunu

Bir hedefe giden yol gökteki yıldızların sayısı kadardır . Mümin Sekman 

Sütsüz ve yumurtasız pasta yapmanın türlü çeşit yolları varken son günlerde nohut suyu ile pandispanya keki yapmanın sırrına da eriştik.

Annelerin mutfakta kararlılıkla pişirdiği alternatifler , çocukların yüzlerinde tebessüme dönüşüyor.

 

Sevgili Aslı Karapaça Ercanlar Hanımın yeni tarifi ile yeni sütsüz ve yumurtasız pasta tarifmize buyrun . Gözlerinde ışıl ışıl akan bir şelale var sanki , gülüşün tertemiz bir su çocuk.  Ömrün boyunca ne güzel hayat yaşadım , halimden çok memnunum dediğin bir yaşamın olsun. Mutluluklar sarsın her bir yaş gününde , ismin gibi tevazu sahibi ve hayat veren ol dilerim.

Pandispanya Malzemeler : 

  • 12 yemek kaşığı nohut suyu ( nohut suyu yerine 4 adet yumurta da kullanabilirsiniz )
  • 4 türk kahve fincanı şeker
  • 4 türk Kahve fincanı un
  • 1 türk Kahve fincanı su
  • 1 paket kabartma tozu

Pandispanya Yapımı :

Nohut suyunu ve şekeri bir arada çırpın. Şeker eridiğinde un , kabartma tozu , ve suyu ekleyin.  Kek kalıbına yağlı kağıt serin ve karışımı kek kalıbına dökün. 26 cm lik kek kalıbı kullandım. 180 derecedeki soğuk fırına atın. pandispanya kabarıp üzeri pembe  renk alınca kürdan alıp ortasına batırın. Kürdan temiz çıkarsa pandispanyanız pişmiş demektir. Bendeki fırında ortalama 30 dakika pişme süresi tutuyor.

Kreması Malzemeler : 

Kremanın yapımı :

2 su bardağı bitkisel süt , 2 çorba kaşığı un , 4 çorba kaşığı şeker , vanilya yı bir tencerede karıştırıyoruz. Orta ateşte iyice kıvam alana kadar pişiriyoruz. ılındığında ise keki ikiye ayırıp kekin her iki parçasını ıslatıyoruz ve alt kekin üstüne kremanın bir kısmını sürüyoruz , ayrıca  üzerine muz dilimleri ve böğürtlen parçaları ile süsledik . Üzerine kekin üst parçasını yerleştiriyoruz. Kremanın geri kalan kısmını üstüne kekin her tarafına sürüyoruz.

Pastanın süslemesi ise tamamı ile muz dilimleri ve böğürtlenler ile tamamlandı.

Afiyet Olsun

Not : 

Alerji aynı parmak izi gibidir. Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s