Sütsüz Yumurtasız Buğdaysız Kabak Mücveri

 

gonca-ataman-coskun-kabak-mucveri

Gideceğin yer neresi olursa olsun , kendine dürüst olduğun sürece seni sana yaklaştıracaktır.  AEDEN – Azra Kohen

Dağların ardında mıdır aradığın , göğün üzerinde midir beklediğin yoksa çok yakınında kendinden bir parça mıdır görmeye niyet ettiğin. Neyi aradığındır seni sen yapan ve nasıl aradığındır yaşamını anlamlandıran .

Zorlukların veya darlıkların içinde ben bunu nasıl değiştirebilirim ve değiştirirken hem kendime hemde etrafıma sadece faydam olsun isterim diyebilmektir, en zarif dokunuş .

Sevgili Gonca Ataman Coşkun Hanım , yaşamın içindeki bulmacalara çözüm bulurken hem kendine hemde kendi ile aynı zorluğu yaşayan ailelere çözüm arayışında bir annemiz. Fikirleri , deneyimleri ve ürettikleri ile sadece faydalı olabilmek zerafetiyle yaşamlara dokunuyor oluşu için kendisine minnettarım.

Bu blog için tarif toplarken nice tevazu sahibi , iyi yüreklerle buluştum anlatamam. “Tanıştığımıza mutlu oldum.” cümlesinin ne demek olduğunu bilmek ve hissetmek kısmet oldu bana .

Kar taneleri gibi birbirine dokunmadan yaşama güzelliklerini , faydalarını ve farkındalıklarını getiren yüreklere selam olsun .

Tarif ;

Yeşil kabak , havuç , haşlanmış pırasanın beyaz kısmını parçalayıcı robottan geçirin. Püre haline gelince sebze karışımına zeytinyağı , kabartma tozu ,  nohut unu ve pirinç unu  ekleyin. kabak rendelendiğinde su veren bir sebzedir. Bu nedenle bir ayrı kapta pirinç unu ve nohut ununu karıştırın ve kabağın sulu miktarına göre karışıma ekleyin. Bu şekilde dengeli bir karışım elde edebilirsiniz. Karışımdaki malzemelerin ölçüsü kabaktaki sululuk oranı göz önünde bulundurularak kademeli şekilde artırılarak karışıma ilave edilmelidir.  Kıvamı bulamaç gibi olsun. Boza kıvamında tabir edebiliriz. Minik bir tepsiye yağlı kağıt serin ve bulamaçı üzerine dökün. Fırını önceden 200 dereceye ısıtın ve sonra ısıyı 180 dereceye düşürün. fırına vermeden hemen önce üzerine sıvı yağ gezdirin. ve fırına verin. ortalama 20 dakika da pişirme süresi var. Siz kendi fırınınıza göre pişmesini kontrol edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

 

Not : 

 Alerji aynı parmak izi gibidir. kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s