Sütsüz Yumurtasız Buğdaysız Kroket

 

hindi-tavuk-kroket

“ İnsanların uyanmaları ve hayatın onları beklemediğinin farkına varmaları gerekiyor. Eğer bir şey istiyorsanız, kalkın ve peşinden gidin.” — Robert Kiyosaki

Eğer ki dünyaya gelişiniz ile armağanları da beraberinde getirseydiniz bu ne olurdu sorusuna; zor zamanların zor menülerini yaratıcı cevaplar ile işlemek diyen annelerin mutfakları sofralarımıza ışık oluyor. Tevazu ile hayal kurmanın ötesinde tohum ekenlerin oluşturduğu bir orman bu blog . Sevgili Gonca Ataman Coşkun Hanımın yaratıcılığı , hayallerine kattığı sevgi ile mutfakta birleşti yeniden .

Bilginin , yeteneğin , denemelere ve lezzete dönüştüğü mutfaklar aşkına !

Yeni ihtiyaçlara yeni tarifler arayanların ormanına hoş geldiniz , öyleyse buyrun tarife ;

Malzemeler :
ortalama 250 gr haşlanmış hindi veya tavuk
1 orta boy patates
2 arpacık sogan
nohut unu

Yapımı :

Haşlanan etini robotta püre yapın. Patatesi rendenin ince kısmı ile rendeleyip suyunu sıkın. Soğanı da ince rende yapın. Göz kararı nohut unu ekleyin. Az zeytinyağı ile tüm malzemeyi harmanlayıp. Yassı toplar yapıp kızgın yağda kızartın.

 

Afiyet Olsun

 

Not :  
Alerji aynı parmak izi gibidir. Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.
Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s